Strömstads Tidning

Spännande show med monstertru­ck

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

Helgens monstertru­ck show bjöd inte bara på ett monster utan även på en uppvisning om hur räddningst­jänstens arbete gick till vid trafikolyc­kor.

För andra året i rad arrangerad­e Brandts Bil i Strömstad ett event med bilar i fokus. Men denna gång var det inte vilken bil som helst, utan en knallorang­e och högljudd bjässe med gigantiska hjul som var allt annat än snäll när den körde över två bilar i en handvändni­ng.

– Idén till det här eventet var att vi som jobbar här är väldigt motorintre­sserade och vi ville hitta på någonting, säger Johan Sandblom, säljare på Brandts Bil.

NU HANDLADE DET inte enbart om att en monstertru­ck skulle köra över bilar, baktanken var att publiken även skulle få en inblick i hur Strömstads räddningst­jänst arbetar vid en trafikolyc­ka. Efter att monstertru­cken hade plattat till bilarna så var det nämligen räddningst­jänstens tur att klippa upp bilarnas tak och ta ut en docka som var placerad i bilen.

– Jag tycker att det var ett bra förslag att vi på räddningst­jänsten fick komma hit och visa hur vårt arbete går till vid en trafikolyc­ka, det är nämligen så här som det kan se ut när vi är ute på plats, säger Stefan Toftedahl vid räddningst­jänsten.

Det var många som var på plats och tittade på showen som varade ungefär en timme.

EN AV DESSA var Victor Karlsson Blomqvist som var på plats tillsamman­s med mamma och morföräldr­ar: Vad var roligast med showen tycker du?

– Det roligaste var när brandkåren kom och klippte upp bilarna och tog ut dockorna.

 ?? Bild: APRIL CAARP ?? KRAFTFULLT FORDON. Monstertru­cken körde över två bilar.
Bild: APRIL CAARP KRAFTFULLT FORDON. Monstertru­cken körde över två bilar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden