Strömstads Tidning

Arubafamil­jen gör en nysatsning

- JAKOB SIMONSON

Yvonne Ksiadz klädbutik har fått lämna plats åt ett café på Södra Hamngatan. Det är familjen från Aruba som gör en ny satsning och lokalbytet har redan gett ett uppsving för caféet.

Klädbutike­n Yvonne har legat på Södra Hamngatan sedan 2011. Men sedan nyårsbrand­en den 1 januari 2016, då butiken fick svåra skador, har den hållit stängt. Nu har Yvonne Ksiadz sålt den till Nathasha Wever, som därmed flyttar dit sitt café Salt, Bagels and Coffee från Östra Klevgatan.

–Efter branden har alla mina goa gamla kunder frågat mig när jag ska öppna igen. Jag har varit osäker på hur jag skulle göra, men nu har jag bestämt mig för att jag ska njuta av att ta ledigt ett tag. Och jag är väldigt glad över att sälja butiken till Nathasha, jag tycker att det har blivit jättebra, säger Yvonne Ksiadz.

LOKALEN HAR FÅTT en helrenover­ing och allt är inte klart än, men Nathasha och hennes familj har smugit igång och hållit öppet under veckan. Butiksloka­len är prydd med blommor som överlämnat­s till familjen inför nyöppninge­n.

– Den här gatan har en väldig potential, det kommer mycket mer folk förbi här, säger Nathasha på engelska.

Hon är från Aruba och kom flyttande tillsamman­s med pojkvännen Lawrence Croes och dottern Winter till Bohuslän våren 2015. Orsaken till den långa flytten var dotterns diagnos, cystisk fibros. Läkarna på Aruba sa att hon bara hade sex år att leva – så familjen tog reda på var den bästa vården fanns och det visade sig vara i Göteborg.

NU NÄR DE bott i Strömstad i två år är dotterns tillstånd mycket bättre. Minsta förkylning kan dock skicka henne till sjukhus i en månad.

–Det är fortfarand­e en kamp, men hon mår mycket bättre nu. Vi har hittat en bra förskola för henne och hon ska börja nästa vecka, säger Nathasha. Så ni blir kvar i Strömstad på sikt?

– Ja, det blir vi. Vi är långt hemifrån, men vi känner oss hemma här på grund av alla fantastisk­a människor som hjälpt oss.

I sommar är det dags för Strömstads­milen, och familjen sätter ihop ett lag vid namn Team Winter. Sponsorpen­garna går till Citronfjär­ilen, en organisati­on som hjälper barn med cystisk fibros.

 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? LÄMNAR ÖVER. Lawrence Croes, Nathasha Wever och dottern Winter, samt Yvonne Ksiadz som sålt butiken till familjen från Aruba.
Bild: JAKOB SIMONSON LÄMNAR ÖVER. Lawrence Croes, Nathasha Wever och dottern Winter, samt Yvonne Ksiadz som sålt butiken till familjen från Aruba.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden