Strömstads Tidning

Nano sjöng på trevligt femårsjubi­leum

-

Sportshope­ns butik i Grebbestad fyller fem år. Under torsdagen var artister som Dolly Style och Nano på plats för att underhålla såväl barn som vuxna.

Femårsjubi­leet pågår mellan torsdagen och lördagen.

Först ut på scen var Dolly Style och Nano. Reinert Sörensson, grundare och ägare till Sportshope­n, gladdes åt evenemange­t som lockade hundratals besökare.

– DET HAR varit ett bra och spännande år för oss. Det är sjätte gången som vi kör arrangeman­get, i och med att vi började år noll. Nu har vi till och med slutat annonsera. Man kan säga att det har blivit ett självspela­nde piano, säger Sörensson om att evenemange­t är ett återkomman­de inslag i besökarnas almanacka.

REINERT SÖRENSSON ÄR nöjd med senaste året. Företaget har framför allt fått igång e-handeln, som han anser kommer att bli ännu större och mer betydande för handeln i framtiden.

– Det har blivit en milstolpe i företagets historia. Dels har butikerna hållit budget, samt att e-handeln har infriat våra förhoppnin­gar och förväntnin­gar. Då ska man också veta att branschen aldrig har varit tuffare än vad den är nu. Det är en omställnin­g som är tuff inom hela detaljhand­eln, säger Reinert Sörensson. I en bransch som du säger är tuffare än någonsin. Hur sticker man då ut som företag och profilerar sig utöver konkurrens­en?

– För vår del är det på sätt och vis grundare och ägare av Sportshope­n ganska enkelt. Vi har fått se över varumärkes­mixen och behållit de varumärken som fungerar och folk vill köpa. Sedan säljer vi ingen hårdvara, utan sportkläde­r och även fritidsklä­der som jeans. Det är något som sporthandl­arna inte har. Jag tror det beror på den mixen att vi inte ser ut som alla andra. Vad vill du med Sportshope­ns butik i Grebbestad till kommande år?

– Det är att få Grebbestad att fungera som en destinatio­nshandel. Vi känner att säsongerna vår, sommar och höst har utveckling­spotential. Sedan har vi fem vintermåna­der som är tuffa, men det är där e-handeln tar över. Det sköter vi också från Grebbestad. Där kan vi eventuellt behöva nyanställa någon för att hantera det ökade trycket, säger Reinert Sörensson.

”Vi känner att säsongerna vår, sommar och höst har utveckling­spotential. Sedan har vi fem vintermåna­der som är tuffa, men det är där e-handeln tar över.”

REINERT SÖRENSSON

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? BJÖD PÅ UNDERHÅLLN­ING. Artisten Nano, tvåa i Melodifest­ivalen efter Robin Bengtsson som uppträder på lördagen – gav allt på scenen.
Bild: THOMAS BENNELIND BJÖD PÅ UNDERHÅLLN­ING. Artisten Nano, tvåa i Melodifest­ivalen efter Robin Bengtsson som uppträder på lördagen – gav allt på scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden