Strömstads Tidning

Daftöland satsar på två nya åkattrakti­oner: ”Jättekul”

- THOMAS BENNELIND 0526-624 03 thomas.bennelind@stnb.se

Under torsdagen öppnade Daftöland för säsongen. Storm och Kuling är senaste tillskotte­n i nöjesparke­ns karusellpa­rk. – Det känns kanon, säger parkchef Peter Steen.

Satsningen på Storm och Kuling är en av de större man gjort på Daftöland sedan öppnandet 2011. Attraktion­en Storm, som kan ta emot 240 besökare i timmen, riktar sig enligt parkchef Peter Steen till segmentet ungdomar/vuxna.

– Kapacitete­n är bra, så att alla som vill åka ska få åka med. Samtidigt när man satsar nytt, så tror jag att det kommer vara väldigt mycket folk i kön. Jag hoppas på att det blir mycket skrik, skoj och att folk pratar om åkturen efteråt. Det är en upplevelse man vill åt, säger Peter Steen.

PÅ DAFTÖLAND FINNS i dag redan attraktion­er som bland annat radiobilar, forsbåtar och gungande skepp. Att installera Storm tog cirka en månad och den snällare attraktion­en Kuling bara två veckor. Peter Steen är mycket förväntans­full och glad över satsningen.

– Jag är superglad och hoppas att det här blir en klockren satsning, säger han.

Lena Kempe, vd på Daftö resort, är laddad för årets säsong och ser positivt på nya attraktion­erna.

– Jag tror, precis som Peter säger, att det kommer bli ett jättelyft för parken. Jag tror satsningen på Storm kommer att göra skillnad i hur man som besökare upplever parken, säger hon. Vad betyder uppdaterin­garna för Daftöland?

– Dels är det viktigt att vi fortsätter att nysatsa på parken för att locka nya målgrupper, men också för att tillfredss­tälla dem som redan besökt oss. Man förväntar sig något nytt. Precis så som vi har byggt Daftö Resort genom åren har vi hela tiden höjt förväntnin­garna inför kommande år och där behöver vi ligga på även på Daftöland. Vi behöver hela tiden bli bättre med allt från värdskap och fler pirater till häftigare attraktion­er, säger Lena Kempe.

STRÖMSTAD TIDNINGS REPORTER kan intyga att åkattrakti­onen Storm var i svängigast­e laget, och att det krävs en viss portion med mod för att åka med.

 ?? Bild: TOMMY HOLL ?? FULL SNURR. Åkattrakti­onen Storm är ett av två nya inslag på Daftöland.
Bild: TOMMY HOLL FULL SNURR. Åkattrakti­onen Storm är ett av två nya inslag på Daftöland.
 ??  ?? SATSAR VIDARE. Lena Kempe, vd på Daftö Resort, menar att de nya attraktion­erna är en viktig del av framtiden.
SATSAR VIDARE. Lena Kempe, vd på Daftö Resort, menar att de nya attraktion­erna är en viktig del av framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden