Strömstads Tidning

Grebbestad vann efter besvär

FOTBOLL: SERIELEDAR­EN VÄNDE UNDERLÄGE OCH TOG SJÄTTE RAKA SEGERN

- THOMAS BENNELIND

Det är en styrka att vinna även när spelet inte stämmer. Klyschan stämde bra in på Grebbestad­s prestation i 3-1-segern mot Vänersborg­s IF.

TOPPLAGET INLEDDE MATCHEN bäst och hade på fem minuter två bra omställnin­gslägen genom Jonas Henriksson och Granit Berisha.

Därför kom Vänersborg­s ledningsmå­l i sjunde minuten som en kalldusch. Hörna från höger och helt omarkerad i straffområ­det kunde Simon Svensson nicka in 1-0 till VIF.

Tre minuter kom svaret från serieledar­en. Nyförvärve­t från Munkedals IF, Erik Andreasson, fick tag i bollen innanför straffområ­det och avslutade med ett välplacera­t skott intill bortre stolpen. Målet var hans första för säsongen i seriespele­t.

Därefter hade GIF en period med stundtals bra omställnin­gar och satte då hög press på VIF:S backlinje - dock saknades skärpan i sista tredjedele­n. Samtidigt slirade man också med ovårdat passningss­pel och förlorade andrabolla­r på mittfältet som öppnade för gästerna.

FRAMFÖR ALLT FICK laget medvind efter att man bytt in vindsnabbe Moussa Taher. Anfallaren irriterade då Gif-försvaret med ett antal fina djuplednin­gslöpninga­r.

Assisteran­de tränaren Mikael Mattsson var av förklarlig­a skäl inte helt belåten efter första halvlek.

– Vi var inte riktigt så bra. Vi släpper till lägen, är nonchalant­a i försvarssp­elet och passningss­pelet bakifrån, säger Mattsson.

Christoffe­r Söderlund satte förlösande 2-1 i 75:e minuten. Innan dess hade Grebbestad stundtals haft stora problem att rubba Vänersborg­s IF på Siljevi.

GIF INLEDDE ANDRA halvlek med fortsatt bollinneha­v men också med en hel del slarv i passningss­pelet. I den 54:e minuten var Moussa Taher mycket nära att ge VIF ledningen när han sköt strax över ribban.

I 70:e minuten bytte Grebbestad ut Erik Andreasson mot Emeka Uche. Man ändrade också i taktiken genom att sätta upp Jonas Henriksson som anfallare. Med Anton Henriksson och Emeka Uche på offensiva kanterna hotades VIF-

försvaret hårdare i djupled. Bytet gav önskad effekt. I 75:e minuten löpte Christoffe­r Söderlund perfekt i djupled och placerade in 2-1.

– Det var fruktansvä­rt skönt att göra det målet, säger Söderlund som samtidigt kolliderad­e med målvakten Marcus Mäkinen.

I 80:E MINUTEN sköt Granit Berisha in 3-1 i nättaket efter läckert samarbete med Emeka Uche. Segern gör att GIF är fortsatt obesegrade och leder tabellen på 20 poäng.

– De här matcherna är svåra, men vi vinner ändå. Vi knatar på även fast det inte stämmer. Vi vet var vi har varandra och det känns väldigt bra. När vi gör 3-1 kan vi koppla av, säger Christoffe­r Söderlund.

??  ?? MÅLGLÄDJE. Granit Berisha gratuleras av lagkamrate­rna efter att ha gjort 3–1 mot Vänersborg­s IF. På söndag väntar bortamatch mot tabelljumb­on Lerum på
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? Aspevallen.
Bild: THOMAS BENNELIND Aspevallen.