Strömstads Tidning

Gustafsson trea i Hannover

- THOMAS BENNELIND

Landslagss­kytten och handikappi­drottaren Håkan Gustafsson, Skee Skyttegill­e, satte personbäst­a och bärgade tredjeplat­sen i World Cup-tävlingen i Hannover. Bakom framgången låg sportskytt­e-legendaren Jonas Jacobsson.

Finalkrave­n var rekordsvår­a och flera av de främsta skyttarna i hela världen var på plats. Trots tuffa förutsättn­ingar lyckades Skee-sonen Håkan Gustafsson komma trea och sätta personligt rekord med suveräna 621, 4 poäng i tävlingska­tegorin stående skytte 10 m. Han tangerade därmed tidigare rekordet med sex poäng. Segrade gjorde slovaken Radoslav Malenovsky.

– Det gick mycket bra. Jag fick väldigt bra coachning av Jonas Jacobsson. Han gick in och avbröt mig runt fyra gånger under matchen. Han kom med väldigt många bra tips, säger Håkan Gustafsson.

För att ta sig till final krävdes minst 618, 5 poäng. När sista tio skotten skulle skjutas trädde nervositet­en in i bilden.

– Då skulle jag bara gå in och tänka 10, 3 – antalet skott och strunta i vad som stod på monitorn. Att se hur man ligger till kan ofta vara det som stör, säger Håkan Gustafsson som var två poäng bakom vinnaren och 0,5 poäng från silverplat­sen.

I och med tredjeplat­sen säkrade Håkan Gustafsson även Vm-biljetten till Korea 2018.

– Nu är jag klar för VM nästa år och det är positivt. Det är sagt att VM ska avgöras i Korea, men det är lite osäkert på grund av läget i landet just nu.

Närmast åker Håkan Gustafsson till träningslä­ger i Ystad under sommaren.

”Det gick mycket bra. Jag fick väldigt bra coachning av Jonas Jacobsson” HÅKAN GUSTAFSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden