Strömstads Tidning

Gutke klar för Stenson-läger

- THOMAS BENNELIND

Mellan 6-8 juli arrangeras premiären av handigolfl­ägret Henrik Stenson Handicamp. Dynekilens GK Jesper Gutke är en av tolv spelare som blivit uttagna.

För 26-årige Jesper Gutke blir besöket på Barsebäck GCC och mötet med Henrik Stenson något av en dröm som går i uppfyllels­e.

– Det är fantastisk­t roligt. Han är min förebild. Henrik är en otroligt duktig golfare som vunnit majortitla­r. Det är klart att det betyder mycket för mig att få träffa honom, säger Jesper Gutke.

Att få träffa en av Sverige bästa golfare genom tiderna innebär även unika möjlighete­r att få tips på hur man kan utveckla sitt spel. Jesper Gutke säger att han framför allt kommer be om råd på hur han kan förbättra sin drive från tee.

– Ja, jag vill ha lite hjälp där. Det hade varit skönare om jag blivit säkrare i den delen av mitt spel. Henrik är ju själv riktigt bra där, säger Gutke.

Jesper Gutke ser inte bara upp till Henrik Stenson för hans färdighete­r på golfbanan. Den 41-årige världsgolf­aren är också ambassadör för handigolfe­n i Sverige.

– Det är stort det också. Henrik följer med och ser hur det går för oss. Han är verkligen insatt i handigolfe­n, säger Jesper Gutke.

Lägret med Stenson blir inte heller sämre av att spelarna kommer att beträda en av Sveriges i särklass bästa golfbanor.

– Jag har aldrig spelat där tidigare. Det är också lite speciellt och extra kul eftersom det även är Henriks hemmabana. Det är där han utvecklade­s till att bli proffs, säger Jesper Gutke.

”Det är fantastisk­t roligt. Han är min förebild”

JESPER GUTKE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden