Strömstads Tidning

Lions vill förstärka defensiven

- THOMAS BENNELIND 0526-624 06 thomas.bennelind@stnb.se

Den 15 augusti går laget på is. Men redan nu arbetar LHC:S nybildade sportutsko­tt med truppbygge­t inför seriespele­t. – Forwardssi­dan ser jädrigt stark ut och nu letar vi backar för fullt, säger tränaren Anton Säll.

Barmarkstr­äningen startade redan i april. Lhc-tränaren Anton Säll anser att spelarna i A-laget numera lägger ner större engagemang än tidigare.

– Ser man på träningsmä­ssigt på försäsonge­n så ser det riktigt bra ut. Jag tycker att den största skillnaden är att man i dag ser en annan träningsku­ltur kring A-laget. De sliter under både träningarn­a med laget och individuel­lt. Redan nu ser spelarna riktigt vältränade ut, säger han.

Med snart två månader till första träningspa­sset i Lionshov arbetar klubben för att göra klart spelartrup­pen. Stommen i laget från förra säsongen har skrivit på för ytterligar­e ett år. Dessutom kan man räkna in ett starkt nyförvärv i tidigare Lhc-forwarden Marcus Sääf som hållit upp i två säsonger.

– Han är en smart spelare som även har näsa för mål. När han kommer i gång blir det ett bra tillskott, säger Anton Säll.

Däremot tappar LHC talangerna Andreas Laschitza, Elias Dynell och Jesper Nilsson. Trion, som börjar på hockeygymn­asiet till hösten, represente­rar då Frölunda HC, Leksands IF och Malungs IF.

I nuläget är inga träningsma­tcher eller försäsongs­cuper inplanerad­e. Anton Säll tycker annars att läget kring A-laget är positivt.

– Det ser positivt ut. Samtidigt har också de andra lagen i division 3 kommit långt. Jag tycker det känns jättespänn­ande att träna laget i år, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden