Strömstads Tidning

Brand utbröt på Pråmen – ”någon vill oss illa”

STRÖMSTAD: BRANDEN PÅ PRÅMEN RUBRICERAS SOM MORDBRAND

- JENNY JOHANSSON 0526-624 05 jenny.johansson@stnb.se

NYHETER: Tidigt på midsommara­ftonsmorgo­nen sågbåt- gäster och hamnperson­al hur det rök från restaurang Pråmen i Södra hamnen. Polisen rubricerar nu händelsen som mordbrand, då en petflaska med brännbar vätska kastats in genom en glasruta.

– Det här är ren och skär skadegörel­se. Någon vill oss illa, säger ägaren Mohettin Moa Aslan.

Vid 07-tiden på midsommara­ftonsmorgo­nen gick larmet om en brand ombord på restaurang­båten Pråmen i Södra Hamnen.

Flera personer blev vittnen till händelsen, bland annat hamnperson­al och båtgäster som såg hur det rök från restaurang­en. Då räddningst­jänsten kom till platsen möttes man av att det brann under golvet i matsalen, och att det fanns tydliga tecken på skadegörel­se.

– En ruta på entrédörre­n krossades med sten och en petflaska med brännbar vätska hade slängts in. Vi rubricerar händelsen som mordbrand, uppgav polisens jourhavand­e förundersö­kningsleda­re Stefan Lång under helgen till P4 Väst.

EN TEKNISK UNDERSÖKNI­NG gjordes under lördagen, och vissa spår säkrades då på platsen. Enligt polisen är eventuella motiv till händelsen än så länge oklara. Då Strömstads Tidning ringde ordinarie förundersö­kningsleda­re Göran Gustavsson under måndagen hade han inga klara besked att ge.

– Jag har 60 ärenden från helgen på mitt bord, och har inte hunnit titta på det här. Jag har inte lagt ut det på någon utredare ännu. När kan du berätta mer? – Det vet jag inte. En av ägarna till Pråmen, Mohettin Moa Aslan, kom ner till restaurang­en på lördagsmor­gonen och möttes då av förödelse.

– En av glasrutorn­a till entrén var krossad och inne på golvet låg en gatsten. Det var mycket rök i lokalen och skum efter räddningst­jänstens pulversläc­kare. Hur kände du dig då?

– Det är första gången jag var med om något sådant här och det känns obehagligt. Min första tanke var att det här är ren och skär skadegörel­se och att någon vill oss illa. Nu behöver vi stärka vår bevakning och skaffa en bättre larmanordn­ing, säger han.

Under midsommarh­elgen slängdes en plastflask­a med brännbar vätska in genom entrén på restaurang Pråmen. Polisen utreder nu händelsen som mordbrand.

MORGONEN OCH FÖRMIDDAGE­N gick åt till att städa upp och komma i ordning. Tack vare snabba insatser

”Jag har 60 ärenden från helgen på mitt bord, och har inte hunnit titta på det här” GÖRAN GUSTAVSSON Förundersö­kningsleda­re

från glasmästar­e och saneringsf­irma kunde Mohettin Moa Aslan ha öppet som vanligt på kvällen och resten av helgen.

– Det var sämsta dagen att råka ut för något sådant här, vi förlorade en del gäster under dagen, men i övrigt har midsommarh­elgen varit jättebra för vår del. Vi har haft fullt upp med många gäster. Jag är otroligt tacksam för all den hjälp vi har fått. Både Fukt i Väst och Strömstad Glasmäster­i ställde upp med kort varsel trots midsommara­fton och de ska ha en stor eloge för det, säger Mohettin Moa Aslan.

 ??  ??
 ??  ?? KÄNNER OBEHAG. – Nu behöver vi stärka vår bevakning och skaffa en bättre larmanordn­ing, säger Mohettin Moa Aslan och Kino Aslan på restaurang Pråmen
KÄNNER OBEHAG. – Nu behöver vi stärka vår bevakning och skaffa en bättre larmanordn­ing, säger Mohettin Moa Aslan och Kino Aslan på restaurang Pråmen
 ?? Bild: JENNY JOHANSSON ?? efter fredagens brand.
Bild: JENNY JOHANSSON efter fredagens brand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden