Strömstads Tidning

Jorun tävlar i P4 Nästa Västerbott­en

STRÖMSTAD: MED MUSIKEN I BLODET

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

Musiken har alltid funnits i hennes liv och genom gitarren får hon inspiratio­n till att skriva låtar. Den 30 juni deltar Jorun Vallsten i musiktävli­ngen P4 Nästa Västerbott­en.

Det är ingen slump att strömstads­bon Jorun Vallsten brinner för musiken och vill arbeta med att skriva låttexter i framtiden.

– Jag växte upp i en musikalisk familj där både min pappa och min storebror har spelat instrument, så det är nog de som har inspirerat mig. Men jag började sjunga i kör väldigt tidigt och jag har alltid älskat att sjunga, säger hon.

Och musiken har följt henne hela livet. Under gymnasiet läste hon estetiska programmet med inriktning musik i Strömstad. Efter gymnasiet valde hon att fortsätta med musiken och sökte in till Löftadalen­s Folkhögsko­la i Åsa i Halland där hon gick ens inger son g w riter linje.

I DAG STUDERAR hon musikprodu­ktion vid Storumans folkhögsko­la och det var där som en av hennes lärare uppmanade eleverna att söka in till P4 Nästa Västerbott­en.

– Han rekommende­rade oss att söka eftersom vi får en chans att få ut vår musik då vår låt kommer att spelas i radion.

Det var ingen slump att hon valde att söka in med låten Andas eftersom låten tidigare har varit omtyckt. Inspiratio­nen till texten har hon fått både från sitt eget liv och andras.

– Låten handlar om att man ser tillbaka på sitt förflutna, att man skulle kunna ha gjort annorlunda i vissa situatione­r. Den handlar inte enbart om mig utan utgår också från andras perspektiv.

– Som person är jag väldigt observant och analyseran­de, så jag tar alltid inspiratio­n från andra människors livssituat­ioner.

HON KOMMER ATT framföra låten den 30 juni tillsamman­s med Johanna Lillbäck som spelar synt samt Torsten Liljekvist, som kommer att se till att all teknik fungerar som den ska. Själv kommer hon att stå för sången. Jorun Vallsten ser fram emot att få komma tillbaka till norra delen av Sverige igen och framföra sin låt.

– Det känns spännande och det kommer bli roligt att få åka upp och besöka Umeå och Västerbott­en igen, för det är så vackert där under sommaren. Mina förhoppnin­gar är att publiken kommer att gilla min låt och att jag kommer få en möjlighet till att ha roligt på scenen.

OCH HENNES MUSIKRESA uppe i Västerbott­en slutar inte där.

– Jag vill fortsätta med musiken och jag kommer förmodlige­n läsa ett till år uppe i Storuman. Det är en lång process att få klart de låtar och de projekt som jag har påbörjat men inte hunnit avsluta ännu, avslutar Jorun Vallsten.

 ??  ?? GITARREN ÄR INSPIRATIO­NEN. Jorun Vallsten får oftast inspiratio­n till sina låtar när hon sitter på bussen eller
GITARREN ÄR INSPIRATIO­NEN. Jorun Vallsten får oftast inspiratio­n till sina låtar när hon sitter på bussen eller
 ?? Bild: APRIL CAARP ?? spelar gitarr.
Bild: APRIL CAARP spelar gitarr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden