Strömstads Tidning

Satsar mot Iron Man

- TRIATHLON: ANNIKA REHN VANN I VARBERG – Det känns skönt att veta att kroppen fungerar. Nu är det full fart som gäller, säger hon. JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

I helgen ställde Annika Rehn upp i tävlingen Varberg Triathlon. Trots en långvarig förkylning som skapat en tuff försäsong för grebbestad­sbon tog hon hem sprinttävl­ingen för damer 45–49 år, före Katarina Schenker från Löddeköpin­ge.

MEN DET VAR tuffa förutsättn­ingar vädermässi­gt.

– Det blåste nåt så in i helskotta. Simningen var okej, det var ändå hyfsat skyddat även om det blev lite vågor. Värst var cyklingen, det kom riktiga kastvindar som gjorde det jobbigt att ta sig fram. Hur kändes tävlingen för dig?

– För mig var detta lite som en träningstä­vling. Det är de längre sträckorna som är min grej. Jag behövde mest få upp pulsen och tempot inför det stora målet den här säsongen, Iron Man i Kalmar i augusti. DEN ENVISA FÖRKYLNING­EN som plågat henne i några veckor har satt sina spår. På grund av att hon missat delar av försäsonge­n kommer Annika Rehn inte att ställa upp i SM i triathlon kommande helg.

– Det är i Kalmar i augusti jag ska vara som bäst, så jag siktar på det, säger hon och tillägger:

– Jag hade en tanke om att kvala till Iron Man i Hawaii, vilket är det inofficiel­la Iron MAN-VM, men jag skippar det i år. Förutsättn­ingarna är förhoppnin­gsvis bättre för mig nästa år.

ANNIKA REHN ÄR ursprungli­gen från Tanumshede men bor sedan länge i Grebbestad och arbetar på Sportshope­n. Två år i rad har hon tagit Vm-silver i triathlon i sin åldersklas­s, kvinnor 45-49 år.

I år är lite av ett mellanår för henne tävlingsmä­ssigt eftersom hon pluggat till personlig tränare.

– Nu är jag klar med det – så jag är licensiera­d personlig tränare inom konditions­idrott, säger hon.

SEGERN I VARBERG har i alla fall gett henne ett kvitto om att hon är på rätt spår.

Annika Rehn från Grebbestad, Vm-medaljör i triathlon, trotsade de hårda vindarna och vann i Varberg i söndags. – Det blåste nåt så in i helskotta, skrattar hon.

Fakta: Triathlon

* Triathlon ä ren uthållighe­tsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. * Iron Man är en triathlo ntävling som täcker 3,86 kilometer simnin g, 180,2 kilometer cykling och 42 195 meter löpning (ett maraton). * Den mest kända av dessa tävlingar är Ironman World Championsh­ip som hålls vid staden Kailua-kona på Hawaii varje år.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? IRON WOMAN. Annika Rehn, Grebbestad, skippar triathlon-sm i helgen och satsar i stället mot Iron Man i augusti.
Bild: THOMAS BENNELIND IRON WOMAN. Annika Rehn, Grebbestad, skippar triathlon-sm i helgen och satsar i stället mot Iron Man i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden