Strömstads Tidning

GIF:S målvaktsvä­gg om lagets succévår

FOTBOLL: JONATAN HÅRENBERG HAR SLÄPPT IN MINST MÅL I SERIEN

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Grebbestad­s målvakt Jonatan Hårenberg återvände i vintras till Siljevi efter en säsong i Oddevold. Med endast sex insläppta mål är han bäst av alla målvakter i serien. Nu laddar han och serieledar­en GIF om inför sista matchen innan sommaruppe­hållet: ”Just nu känns allt riktigt bra”, säger Jonatan.

Han prövade lyckan under en säsong i Oddevold, men vände i år tillbaka till Siljevi och Grebbestad. Målvakten och tränaren Jonatan Hårenberg har levererat på och utanför planen.

Det är dagen efter Grebbestad­s 1–0-seger borta mot IK Gauthiod. Jonas Henriksson blev stor matchhjält­e när han avgjorde matchen för serieledar­en i den 86:e minuten.

FÖR 29-ÅRIGE MÅLVAKTEN Jonatan Hårenberg, som sitter med solen i ansiktet på en av bänkarna intill Siljevis fina gräsmatta, var det den åttonde nollan och tionde Gifsegern i division 2 norra Götaland. Laget toppar tabellen fem poäng före Karlstad BK inför den sista matchen innan uppehållet mot Vänersborg­s FK.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Vi har alltid tagit en match i taget. I början på säsongen var vi inte närheten av att diskutera det här scenariot med att vi skulle ligga i topp. Det har alltid varit en match i taget som gällt och sedan har vi tagit det därifrån. Vi har jobbat hårt under hela vårsäsonge­n och det känns väldigt positivt att det har gått så här bra, säger han.

Inför årets säsong tog Jonatan Hårenberg beslutet att lämna division 1-klubben Oddevold efter en säsong.

– Förra året var väldigt roligt i Oddevold och det var kul att testa på den erfarenhet­en. Sedan blev det tuff konkurrens mot en annan bra målvakt i Magnus ”Silas” Samuelsson och det tog mycket tid med pendlingen, säger han.

ERBJUDANDE­T FRÅN GREBBESTAD om en roll som spelande tränare fick honom att återvända.

– De hörde av sig med en intressant lösning om att få känna på en ledarroll ihop med Matti (Demegård) och Mikael (Mattsson). Samtidigt ville jag få möjlighete­n att spela vidare.

Jonatan Hårenberg började fotbollska­rriären i småländska Goif Ling. Därefter fortsatte han i Ljungby IF, innan första sejouren i Grebbestad. Efter mellanland­ningen i Oddevold gör han nu sin totalt tredje säsong i Gif-målet.

MED SEX INSLÄPPTA mål på 13 matcher är GIF tätast av alla lag i serien.

– Det är fantastisk­t och man ler lite extra när man får höra det. Det som vi pratade mycket om försäsonge­n var att jobba med försvarssp­elet och det var kanske där vi kunde utveckla GIF allra mest. Därefter har de andra bitarna kommit med, men det är roligt att få kvitto på vårt fokus och arbete.

– Sedan kan jag inte säga att jag har gjort superräddn­ingar under varje match, utan det är ett lagarbete tillsamman­s med försvaret och övriga spelare. Vi gör det som vi har kommit överens om. Tankar inför matchen mot Vänersborg­s FK och höstsäsong­en?

– Höstsäsong­en är som en helt ny säsong och nu är det fokus på VFK, men samtidigt ska vi njuta av att vi ligger där vi ligger i serien, säger han.

”Förra året var väldigt roligt i Oddevold och det var kul att testa på den erfarenhet­en”

JONATAN HÅRENBERG

 ??  ?? FOTBOLLSLI­VET LEKER. Målvakten Jonatan Hårenberg har varit en av Grebbestad­s bästa spelare under vårsäsonge­n. Samtidigt ingår han i tränarstab­en ihop med Matti Demegård och Mikael Mattsson.
FOTBOLLSLI­VET LEKER. Målvakten Jonatan Hårenberg har varit en av Grebbestad­s bästa spelare under vårsäsonge­n. Samtidigt ingår han i tränarstab­en ihop med Matti Demegård och Mikael Mattsson.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ??
Bild: THOMAS BENNELIND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden