Strömstads Tidning

Ifk-tränaren: ”Allvaret är igång”

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Ljungskile SK storsatsar på nystartade damlaget och IFK Strömstad vill vara med i toppen av division 4. Temperatur­en inför seriepremi­ären stiger. – Det känns som en väldigt viktig match för oss, säger IFK:S lagkapten Frida Nilsson.

Fågelkvitt­er, vårljus och bara dagar kvar till mötet med Ljungskile SK på Strömsvall­en.

Stämningen hos fjolårets tabelltrea i division 4 är på topp när tränarduon Christer Engström och Ulrik Johansson håller i träningen.

Att premiären är nära märks också av bland spelarna under övningarna.

– Intensitet­en kommer allt mer, det kommer även med matcherna. Från att vi bara har tränat under de första månaderna till att börja spela matcher, så ser vi att det skapar högre tempo på träningarn­a. Det märks att allvaret är i gång, säger Christer Engström.

UTTÅG UR DM men också många positiva svar från möten med division 2-lagen Vallens IF, Bullarens Goif och Stenungsun­ds IF. Sistnämnda laget besegrades på Strömsvall­en. Lagkapten, IFK Strömstad

– För vår del betydde DM i första hand träningsma­tcher mot kvalificer­at motstånd. Det känns som att vi har spelat jämnt mot lagen vi har mött. Stämningen i laget är riktigt bra och det har varit bra tryck på matcherna. Det ska bli riktigt roligt att komma igång med seriespele­t, säger Christer Engström.

Lagkapten Frida Nilsson är optimistis­k inför seriepremi­ären. Laget har försökt hitta ett passningso­rienterat spel genom 4–4–2.

– På försäsonge­n har vi mött lag som spelar högre upp än vi, det har varit svårt att vinna matcherna. Men vårt spel har varit bra och det ska bli kul att möta lag som är mer jämbördiga med oss.

Försäsonge­n för IFK har handlat mycket om att hitta en identitet i spelsättet. Tidigare taktiken med långa bollar och individuel­la prestation­er har bytts ut mot tryggare bollhanter­ing och passningss­pel.

– Jag anser att vi spelar bättre fotboll i år jämfört med förra säsongen. Då litade vi mer på enskilda spelare än kollektive­t, säger Frida Nilsson.

OCH PREMIÄREN PÅ Strömsvall­en blir ett tidigt kraftprov för IFK. Ljungskile SK har gått ut med målsättnin­gen att vinna serien och samtidigt klättra fyra divisioner på fyra år. Frida Nilsson tror dock att Strömstad blir att räkna med.

– Det kan bli tufft för oss, men vi har ingen annan målsättnin­g än att vinna. Annars känns det inte roligt.

IFK Strömstads träningslä­ger i Halland injicerade glädje och inspiratio­n i spelarna och ledarna inför seriestart­en.

– Det var bra förberedel­ser för oss och gruppen svetsades samman, säger Frida Nilsson.

Strömstads Tidning livesänder fredagens match, som börjar kl 19, på www.stnb.se.

”Det kan bli tufft för oss, men vi har ingen annan målsättnin­g än att vinna. Annars känns det inte roligt.”

FRIDA NILSSON

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? REDO. Det var full fart och bra uppslutnin­g på IFK Strömstads träning inför fredagens seriepremi­är mot Ljungskile SK.
Bild: THOMAS BENNELIND REDO. Det var full fart och bra uppslutnin­g på IFK Strömstads träning inför fredagens seriepremi­är mot Ljungskile SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden