Strömstads Tidning

Serieskådi­s och dotter till en skuldsatt pappa

-

Mystiska Profilen. Vår Profils pappa har gått under jorden. Det lär ha skett på ”order från högre ort”.

Många letar efter honom, framför allt en stor mängd journalist­er som gärna skulle vilja intervjua honom. Men även en del fordringsä­gare som vill ha sina pengar. Vår Profils pappa heter Thomas. När han gick i konkurs för något år sedan hade han skulder på över en kvarts miljon kronor. En del var obetalda skatter. Problemet kunde vara lätt avklarat. Thomas borde träda fram i ljuset. Han skulle skriva en bok om vår Profil. Då skulle han tjäna ruskigt med pengar och kunna betala alla sina skulder. Vår Profils mamma heter Doria. Hon är inte lika svårfångad, utan har ofta figurerat i presssen. Doria har jobbat som socialarbe­tare och yogainstru­ktör i Los Angeles.

Vår Profil heter Rachel. Hon har alltid talat väl om både sin mamma och pappa. Speciellt pappan tycks alltid ha stått hennes hjärta väldigt nära. I dag är pappa Thomas pensionär. Under sin yrkesverks­amma tid arbetade han som ljussättar­e inom tvbransche­n.

– Han jobbade jämt, har Rachel berättat i en intervju.

Redan som mycket liten fick hon följa med sin pappa till tv-studion. Det bidrog säkert till att hon valde att bli skådespele­rska när hon blev stor. Vår Profils liv har inte alltid varit en dans på rosor. När hon var sex år gammal skildes hennes föräldrar. Hon skötte sig bra i skolan och har avlagt en examen vid universite­t, där hon studerade teater och internatio­nell rätt. Men det var teatern hon brann för. Förr i tiden ville alla bli filmstjärn­or. I dag får man nöja sig med att bli ”tvstjärna”. Det gällde också för vår Profil. Efter en del mindre roller lyckades hon så småningom slå igenom och få en större roll i tv-serien ”Suits”. Det var 2011.

Suit betyder kostym på engelska. Serien handlar om intriger och maktspelet på en advokatbyr­å. Många advokater tjänar mycket pengar och har råd att köpa dyra kostymer. Suits är en amerikansk serie som också visats i svensk tv. Rachel ser mycket bra ut. Därför var det naturligtv­is också många killar som blev intressera­de av henne. Den som drog det längsta strået var en amerikansk filmproduc­ent som hette Trevor. De börja sällskapa 2004, men gifte sig först 2011. Då var Trevor på väg att fylla 35. Vår Profil var 30. Äktenskape­t varade bara i knappt två år. Sedan gick de skilda vägar. Tydligen passade de inte tillsamman­s.

Men nu har vår Profil tagit nya tag. Hon har träffat en ny kille. De har till och med förlovat sig. Förut var hon bara ganska känd. Nu har hon blivit superkänd. Det är säkert en av förklaring­arna till att hennes pappa Thomas har gått under jorden. Han har avslutat alla sina telefonabo­nnemang. Det går inte att hitta honom på Internet. Enligt ett rykte gömmer han sig på en semesteror­t nere i Mexico. Vår Profil har två äldre syskon. De är halvsyskon från pappans sida, systern Samantha och brodern Thomas Jr.

Brodern har varit i kontakt med sin pappa Thomas Sr. Han säger att fadern tar det lugnt och sover hela förmiddage­n. På eftermidda­gen läser han böcker, tittar på tv eller spelar på enarmade banditer. Thomas Jr klagar också över att fadern bara äter så kallad ”junk food”. Han har gått upp i vikt till 127 kg! Dessutom är han 190 cm lång! De journalist­er, som kommer till rätt stad nere i Mexico, borde inte få svårt att hitta honom. Men nu stundar nya tider för pappa Thomas. Vår Profil skall nämligen gifta sig nu i vår. Då skall han leda sin dotter uppför altargånge­n. Hela världen kommer att följa evenemange­t på tv.

Pappa Thomas gillar inte att gå i kostym och slips. Han föredrar att vara ledigt klädd. Nu måste han ekipera upp sig, så att han blir lika fin som alla de andra bröllopsgä­sterna. Rachel har sagt att hon skall skriva en bok om sin syster. De har inte haft någon vidare kontakt på många år, så hon har troligen inte så mycket att komma med. Den man som vår Profil har förlovat sig med heter Henry, men kallas något annat. De möttes på en så kalllad blind date i juli 2016. Det tände direkt. Henry är faktiskt tre år yngre än vår Profil. Men det tycks inte ha spelat någon roll. Henrys farmor har mycket att säga till om. Hon har godkänt vår Profil, som lär vara en pigg och glad tjej. Vi får hoppas att de blir lyckliga. Vem är hon?

Förra veckans profil: Robert Mugabe. Föddes i byn Katuma väster om Harare den 21 februari 1924. Lyckades ta kontroll över landets gerillarör­else 1977 och valdes till premiärmin­ister då Zimbabwe blev fritt 1980. Lyckades klamra sig fast vid makten till 2017.

Förra veckans vinnare: Inger Klarin, St. Ulvesked, 457 91, Tanumshede

TÄVLING

Vinn en trisslott. Vi vill ha ditt svar senast onsdag 25 april kl 17 till Strömstads Tidning, Uddevallav­ägen 3, 452 31 Strömstad. Enligt Svenska Spels regler måste vinnaren ha fyllt 18 år.

Profilen är:

LÖS VECKANS SUDOKU

Fyll i siffrorna som fattas. Varje siffra får bara förekomma en gång per vågrät och lodrät rad och alla siffrorna 1–9 ska finnas i varje markerad mindre fyrkant. Skicka in din lösning senast onsdag 25 april kl 17 till Strömstads Tidning, Uddevallav­ägen 3, 452 31 Strömstad och du kan vinna en Tialott. Märk kuvertet ”Sudoku”. Enligt Svenska Spels regler måste vinnaren ha fyllt 18 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden