Strömstads Tidning

Tunga seriestart­en stressar inte

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Starten på resan i division 1 har börjat knackigt för Grebbestad med två raka förluster. Mot Karlskrona vill tränaren Mikael Mattsson framför allt få fart på anfallsspe­let. – Vi har skapat alldeles för lite målchanser, säger han.

1–2-förlusten i premiären mot Oskarshamn följdes upp av ytterligar­e ett nederlag med samma siffror borta mot Torns IF. På torsdagen tränade laget på Sparvallen­s plastgräs inför helgens hemmamatch mot FK Karlskrona. Tabellnian från Blekingen har inlett med två oavgjorda matcher.

– Vi har sett Karlskrona på video. De spelar 4-4-2 och kanske lite rakare än de andra lagen. De är ett etablerat lag i division 1. Vi går in med respekt, samtidigt är det inget som skrämmer oss. Vi har ändå hyfsad form och har goda chanser att vinna, säger han.

MIKAEL MATTSSON TROR inte att spelarna påverkas alltför mycket av förlustmat­cherna.

– Klart att man vill ha bättre resultat med sig. Sedan går det upp och ner under säsongen. Det kändes ändå bra att vi spelmässig­t var med i den första matchen. Mot Torn vet vi om att vi gör en svagare insats och kan mycket bättre, men på den här nivån har vi inte råd med halvdåliga insatser.

Grebbestad får klara sig utan skadade mittbacken Tobias Carlsson, Mergim Berisha och avstängde Mathias Hegeland som visades ut senast mot Torn. Sent besked lämnas också för försvarare­n Jimmie Larsson, som klev i förra matchen med känning i ryggen. Matchen mot Torn präglades av mycket kamp.

– Ja, samtidigt var det också något som vi visste om. Men ändå klarade vi inte av att hantera det, säger Mikael Mattsson.

ENLIGT TRÄNAREN BEROR den skrala poängskörd­en på att offensiven inte fungerat.

– Vi har skapat alldeles för lite målchanser. I och med att vi inte kommer till avslut är risken större att vi i stället åker på omställnin­gar emot oss. Framför allt behöver vi få mer fart, rörelse och djupledslö­pningar. Det är grunden. Sedan är det svårt när motståndar­na ligger samlade och ytorna blir små. Vi måste blicka framåt, jobba vidare och vi känner inte att vi underlägsn­a motståndar­na. Det är små marginaler som avgör.

TOBIAS CARLSSON JOGGADE runt planen när resten av laget tränade på för fullt.

– Jag har problem med samma baksida lår som tidigare. Den klarar inte längre av att jag tar maxlöpning­ar. Nu har jag haft skadan ett tag och vill bli av med den. Då är det bättre att hellre vila en vecka extra. Mot Torn spelade vi inte lika bra som mot Oskarshamn. Vi blir lite baktunga i offensiven och det finns att jobba på. Men vi spelar 30 omgångar och det är bara att se framåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden