Strömstads Tidning

Vinden bakom Bullarens första seger

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Emma Mattssons passning var menad till anfallaren Emma Cederström. Men den hårda medvinden ställde Stenungsun­dsmålvakte­n Fanny Dahlberg och vädrets makter hjälpte Goif till tre sköna poäng.

– Tanken var att jag skulle slå en djupledsbo­ll till Emma (Cederström). Istället tog vinden tag i bollen som gick över deras målvakt. Den blåste rakt in i målet, säger lagkapten Emma Mattsson efter 2–0-målet i seriematch­en som Bullaren vann med 2–1.

SEGERN PÅ SIF-GÅRDEN var extra viktig för Bullaren som förlorade seriepremi­ären mot Lödöse Nygård med 0–3.

– Vi åker till Stenungsun­d med en tunn trupp. Det är många yngre tjejer som får göra A-lagsdebut, men jag tycker att vi går in med helt annan inställnin­g jämfört med matchen. Jag att tycker att de unga spelarna plockar fram vilja och energi från oss alla, säger Emma Mattsson.

Närmre än ett reducering­smål i 86:e minuten genom Linnéa Nilsson kom aldrig Stenungsun­ds IF. Bullaren höll undan på Sif-gården. Lagets första mål gjordes av Emma Augustin. Segersiffr­orna kunde dock ha blivit ännu större om skärpan hade varit bättre.

– VI HAR MASSA chanser under första halvlek, men vi får inte in bollen. I halvlek pratade vi också om att ha tålamod. Till slut lossnade det för oss, säger Emma Mattsson.

Serien toppas av Ytterby och Lödöse Nygård. Ettan och tvåan i tabellen har tagit full pott efter två matcher. Bullarens kapten gladdes över säsongen första seger i division 2.

– Det var tre mycket viktiga poäng, säger Emma Mattsson.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? VINST. Bullaren besegrade Stenungsun­d på Sif-gården med 2–1. Emma Mattsson och Emma Augustin nästade för Goif. (Arkivbild).
Bild: THOMAS BENNELIND VINST. Bullaren besegrade Stenungsun­d på Sif-gården med 2–1. Emma Mattsson och Emma Augustin nästade för Goif. (Arkivbild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden