Strömstads Tidning

Härlig dag i golfens tecken

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

I år är det första gången som svenska golfföreni­ngen går ut och gör en större satsning i hela Sverige. En av dessa satsningar är Golfens dag. En dag som ska inspirera flera att testa på just golf, något som flera strömstads­bor gjorde i helgen.

Det var en strålande sommardag som mötte de besökare som i helgen valde att gästa Strömstads golfklubb som firade Golfens dag med att bjuda besökarna på en gratis prova på-dag.

Golfens dag är ett projekt som kommer att pågå i tre år framöver, där målet är att locka fler att börja spela golf. Just nu har klubben i Strömstad 960 medlemmar och de hoppas att prova på-dagen kommer att locka fler medlemmar.

Varför ska man börja spela golf?

– Det är en social sport, man får komma ut och träffa nya människor. Man är ute i cirka fyra timmar och man rör på sig en del. Det är en sport som är bra för hälsan, säger Nicklas Andersson, klubbchef på Strömstads golfklubb.

Då klubben fick en del besökare så verkade det som att prova pådagen har gett goda resultat. En av besökarna som var på plats i helgen var Elisabeth Ahlsvik.

– Det är inte första gången som jag är här, men det är första gången som jag kommer att hålla i en golfklubba.

Hur känns det att prova på golf för första gången?

– Det känns spännande. Det ser så lätt ut men jag har förstått att det inte är så lätt som det ser ut. Mina förväntnin­gar inför dagen är att jag ska träffa bollen när jag slår med klubban, säger Elisabeth Ahlsvik med ett skratt.

STRÖMSTADS TIDNING FÖLJDE med Elisabeth Ahlsvik som tillsamman­s med golftränar­en Tomas Hunter gick ner till driving rangen där hon fick en genomgång hur man ska stå och hur man ska svinga klubban för att träffa bollen på bästa sätt. Något som ser lättare ut än vad det i själva verket är.

– Det är svårt i början, men så är det med allting när man är nybörjare. Därför är det viktigt att man får en genomgång med en tränare som visar hur man ska göra, säger Tomas Hunter, golftränar­e vid Strömstads golfklubb.

– Grundposit­ionen är att man står med fötterna axelbrett, fokuserar på bollen och böjer på sina knän. Sen gäller det att hålla klubben rätt med händerna, men det är något som man som tränare alltid går igenom när någon är ny, menar Tomas Hunter.

Trots att det var Elisabeth Ahlsviks första gång på driven så gick det riktigt bra för henne, detta är något som Strömstads Tidning kan intyga. Hur gick det med golfandet?

– Jag lyckades med mitt mål för dagen, jag träffade bollen, säger Elisabeth Ahlsvik stolt.

 ??  ?? FULLT FOKUS. Elisabeth Ahlsvik var en av de besökare som gästade Strömstads
FULLT FOKUS. Elisabeth Ahlsvik var en av de besökare som gästade Strömstads
 ?? Bild: APRIL CAARP ?? golfklubb i helgen.
Bild: APRIL CAARP golfklubb i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden