Strömstads Tidning

En scen där alla fick glänsa

SCEN: EN PLATS FÖR KULTURSKOL­ANS AMBITIÖSAS­TE ELEVER

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

Det var en strålande föreställn­ing som Kulturskol­ans elever i Strömstad bjöd på under lördagskvä­llen.

Redan vid ingången till Strömstier­naskolans aula var det en lång kö till biljettkas­san. Det bjöds på bubbel, snacks och musik från Kulturskol­ans vuxenorkes­ter vid entrén innan showen började.

INGER FARITZSON, CHEF för Kulturskol­an, var på plats och välkomnade besökarna.

– Det vi kommer att få se i kväll är väldigt blandat, det är allt från popmusik till visor, säger Inger Faritzson.

Det var ett 60-tal elever i åldrarna fem år till vuxen ålder som var med och uppträdde under kvällen. Och det var en spännande föreställn­ing med varierad kompott där publiken bland annat fick se balett med tåspets, gitarrspel, trumpetens­emble och modern dans med influenser från Jamaica.

– Det är så roligt att få visa upp vårt varierade utbud och vilka duktiga elever vi har. På den här konserten så försöker vi visa upp de bästa vi har med våra ambitiösas­te elever, säger Fredrik Lönnqvist, musiklärar­e och konferenci­er. Vill du förklara vad namnet ”Time To Shine” innebär i kväll?

– De elever som förtjänar den där tiden i rampljuset, det behöver ju inte handla om att man är den elev som har kommit allra längst eller den elev som spelar allra bäst på sitt instrument. Utan det är de elever som verkligen kämpar och är ambitiösa, det är dessa elever som får synas i kväll i rampljuset.

EFTER FÖRESTÄLLN­INGEN FICK

Strömstads Tidning möjlighete­n att prata med några av de stjärnor som hade varit med och glänst på scenen.

En av dessa var Fanny Andersson,13 år, som har dansat och sjungit i nästan hela sitt liv. Hon har tagit sånglektio­ner i cirka ett år. Under kvällens föreställn­ing var Fanny Andersson bland annat med och uppträdde med sången ”Visa från Utanmyra”. Hur kändes det att stå på scenen i kväll?

– Till en början är det nervöst, trummor. men sen släpper det efter första minuten och man blir taggad. Samtidigt så är det spännande för man får så mycket adrenalin i kroppen när man ser alla människor.

För tredje året i rad arrangerad­es showen ”Time To Shine” där sång, musik och dans blandades med ljudet av publikens applåder.

EN ANNAN ELEV som var med i föreställn­ingen var Alva Knoph, 18 år, och hon spelade cello under kvällen. Eller en stor fiol som hon själv brukar beskriva det för dem som inte vet vad en cello är för något. Hur är det att spela cello?

– Det är roligt att spela, men det är ganska svårt samtidigt. Jag valde att spela cello eftersom det är ett sådant annorlunda instrument, säger Alva Knoph.

 ?? Bild: APRIL CAARP ?? FULLT ÖS. Kulturskol­ans elever bjöd på en föreställn­ing med både musik, sång och dans i världsklas­s.
Bild: APRIL CAARP FULLT ÖS. Kulturskol­ans elever bjöd på en föreställn­ing med både musik, sång och dans i världsklas­s.
 ??  ?? STJÄRNOR. Från vänster: Alva, Agnes, Fanny, Felix och Stina var några av stjärnorna som stod på scenen.
STJÄRNOR. Från vänster: Alva, Agnes, Fanny, Felix och Stina var några av stjärnorna som stod på scenen.
 ??  ?? MAGISKT. Ett spännande nummer var ett pianospel där två personer spelade samtidigt.
MAGISKT. Ett spännande nummer var ett pianospel där två personer spelade samtidigt.
 ??  ?? SLAGKRAFTI­GT. Linus med läraren Ulf bjöd på slagkrafti­ga
SLAGKRAFTI­GT. Linus med läraren Ulf bjöd på slagkrafti­ga

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden