Strömstads Tidning

En uppmaning: håll er friska

-

Jag läser en krönika i tisdagens GP: ”På spaning efter kontakt med en levande människa”

Krönikören, Peter Währborg, Göteborg, satt på akuten en natt och såg en äldre dam sittandes på en brits och vänta när han fick inspiratio­n till följande dikt:

”Midvintern­attens köld är hård,

lysrör gnistra och glimma.

I ändlös väntan på tillsyn och vård,

sitter hon stilla, timma efter timma.

Månen vandrar sin tysta ban

ser ned på henne som är gammal och van

Det blir ingen hjälp för den kraken endast en jour är vaken.” Ja, det vore väl om det fanns en nära jour överhuvudt­aget. Det ser mörkt ut att få frågan löst till stundande sommar, enligt tisdagens Strömstads Tidning.

En uppmaning till alla Strömstads­bor och kommande turister i sommar:

Håll er friska och råka inte ut för olyckor, i alla fall inte utanför kontorstid. Då kan det gå som för kvinnan som skadade sig en söndagskvä­ll: Hon fick besöka flera vårdcentra­ler här i Bohuslän utan att få ett skärsår sytt, då det ej fanns någon personal som kunde göra detta. Hon fick åka till Bäckefors i Dalsland, en rundtur på 32 mil innan hon fick hjälp. Är det så vi vill ha det? Ingen vill ha det så här. Jag tycker att man ska kunna få vård på rimligt avstånd även utanför kontorstid. Framför allt måste informatio­nen bli tydligare så att man slipper åka på turné utan vet vart man ska vända sig. Nu vill jag veta vad ni politiker konkret kommer att göra åt situatione­n.

Margareta Lundberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden