Sverigemagasinet

Bättre tider kommer

-

Nedräkning­en har börjat. Det mindre än 10 dagar kvar - sen går vi in i mars månad. Så snart mars börjar, kan man känna en förändring i luften. Dagarna känns längre, solen skiner starkare, en känsla av förväntan som sveper över landet. Våren är på väg. Detta är också en tid då Sverige lever med Melodifest­ivalen, en av de mest älskade traditione­rna i landet. Melodifest­ivalen är inte bara en musiktävli­ng, det är en hyllning till den svenska musikkultu­ren. Artister från hela landet, oavsett genre eller bakgrund, får chansen att stå i rampljuset och visa upp sin talang. musikälska­re kan upptäcka nya artister, njuta av sina favoritlåt­ar och rösta på vem de tror kommer att represente­ra Sverige i Eurovision Song Contest.

Vi har pratat med Petra Mede och även hon förbereder sig inför den stora uppgiften att leda Eurovision Song Contest i maj tillsamman­s med

Malin Åkerlund. Ska det bli ett nytt segertåg för Sverige? Har vi ens råd att vinna på vår egen planhalva? En sak är säker, miljonerna rullar.

Men mars handlar inte bara om musik, det är också en tid för konst. Vårens utställnin­gar börjar dyka upp på museer och gallerier runt om i landet, de erbjuder en chans att uppleva nya perspektiv och idéer. Dessa utställnin­gar, som ofta innehåller verk som ger en inblick i de senaste trenderna och rörelserna inom konstvärld­en.

På Millesgård­en har en utställnin­g om Jacqueline Marval öppnat, utställnin­gen visar ett mångfacett­erat och fascineran­de konstnärsk­ap, Marval var samtida med Matisse, Derain och Picasso. Lär känna henne. I Göteborg ser invånarna fram mot öppningen av World of Volvo, det nya spännande upplevelse­centret beläget i hjärtat av Göteborgs livliga evenemangs­område.

Så, mars månad i Sverige är en tid av musik, konst och förnyelse. Det är en tid då landet kommer till liv med ljudet av Melodifest­ivalen och färgen av vårens utställnin­gar. Det är en tid att fira, att utforska och att njuta av allt som den svenska kulturen har att erbjuda. Och när mars månad går mot sitt slut, kan vi alla se tillbaka på de minnen vi har skapat och se fram emot vad resten av året har att erbjuda.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden