Sverigemagasinet

Påskens alla färger

- Reidar Tillman

Det här numret av Sverige magasinet kommer ut lagom till påsk i år, kanske har du lite extra tid att ägna åt tidningen när du sitter i lugn och ro tillbakalu­tad i soffan efter en smaklig påskmiddag och mumsar på ditt påskägg? Vi skriver om nöjen och teater, museum och musik och bjuder på härliga grillrecep­t tillsamman­s med Niklas Ekstedt, ”eldkocken” så här lagom till att grillsäson­gen drar i gång. Nicklas ger sina bästa grilltips och avslöjar hemlighete­rna om hur du lyckas en gång för alla bakom grillen. Nicklas senaste nya Grillbok lanseras i dagarna, så varför inte satsa på ett litet lammspett på grillen om vädret tillåter?

Påsk är en viktig högtid, ägg-målning, hemmapyssl­ade påskkort och pynt står förstås på menyn hos de flesta av oss. Förr i tiden trodde man att häxorna flög till Blåkulla på skärtorsda­gen, numera vet vi att de flyger omkring lite hur som helst och när som helst. Allt kan hända. Nu har vi några dagars ledighet, förhoppnin­gsvis finns det tid för att unna oss härliga påskpromen­ader. Och sen har vi ju påskäggen, som delas ut till både barn och vuxna, och sedan äts upp rasande takt. Många kanske nästan glömmer varför vi firar påsken, att det är till minne av Jesus Kristus död och uppståndel­se, på påskdagen återuppsto­d Jesus. För att fira detta äter vi ofta ägg, som är ett symboliskt tecken på nytt liv. Med Påsken kommer inte bara grillsäson­gen utan också den härliga våren, även om det på sina håll i landet bara har en försmak av vad som ska komma tittar vårblommor upp i rabatter och gräsmattor.

Våren är här och snart sommaren och även turnéernas tid inleds. I det här numret ger vi även några riktigt bra musik och turnétips, Både Molly Sanden och Darin ger sig ut på långa sommarturn­ér, Creedence Tribute har redan haft premiär på sin turné och spelar över hela landet. Det var en liten del av det vi skriver om, läs vidare och låt dig förnöjas.

Glad Påsk

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden