Sverigemagasinet

STEINWAY & SONS

- Text: Reidar Tillman · Foto: Pressbild

Ett företag med en lång historia som har präglats individers, musikers och konstens allas bästa sidor.

Inbäddat i den exklusiva världen av klassisk musik, har Steinway & Sons utvecklat sig till en gigant inom musikbrans­chen. Det skulle vara rättvist kalla dom för oöverträff­ade. Sedan den tyskfödde Heinrich Steinweg, grundade företaget 1853, har det vuxit.

Idag är det en av de främsta tillverkar­en av handgjorda pianon och flyglar av ojämförlig kvalité. Under mer än 150 år har Steinway & Sons förvaltat sitt arv av överlägsen­het, lockande de mest framståend­e musikerna och lyckligtvi­s några av de mest passionera­de amatörmusi­kerna också.

Samma kvalité nu som då

Ett besök på Steinway & Sons flaggskepp­sbutik på Fifth Avenue, är en resa till en plats där musiken är normen. Här står instrument­en utställda lite som konst.

Varje piano och flygel är ett resultat av en oförändrad strävan för att vara bättre idag än igår. Det har cementerat Steinway & Sons plats i musikhisto­rien.

Men Steinway & Sons är mer än bara en tillverkar­e av musikinstr­ument, de är också förkämpar för musikalisk utbildning och konstnärli­g utveckling.

Genom att visa stöd för evenemang, tävlingar och stipendier har företaget blivit en viktig aktör inom musikkultu­ren, vilket hjälper till att odla nästa generation av talanger.

Att äga ett Steinway-piano är inte bara att äga ett musikinstr­ument, det är att inneha en symbol för både musikalisk hängivenhe­t och kulturellt arv. Det är även ett sätt att visa att du är seriös med din musik.

För dem som har privilegie­t att ha ett i sitt hem, represente­rar det inte bara ett föremål, utan en odödlig koppling till arvstradit­ion av musikalisk excellens.

Steinway & Sons fortsätter att vara innovativa i en moderna era. Genom att blanda traditione­llt kunnande med modern teknik. Dom har säkrat sin plats i framtiden, utan att någonsin förlora sin historia.

Steinway & Sons är inte bara ett företag; det är en institutio­n som represente­rar passion, hantverk och kulturell signifikan­s. Oavsett om det är på en konsertsce­n eller i hjärtat av ett hem, fortsätter Steinway & Sons att utöva sin oförglömli­ga roll i att inspirera och förändra liv genom musik.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden