Mitt i Södermalm

STOCKHOLMD­IREKT |

Ladda ner vår nya app

-

I somras arbetade 894 ungdomar inom Södermalms stadsdelsf­örvaltning och 390 av dessa jobbade med service och underhåll på enheten för arbetsmark­nadsinsats­er.

Enheten för arbetsmark­nadsinsats­er hjälper människor som stått utanför arbetsmark­naden en längre tid att hitta olika former av de personer som arbetar inom enheten förtroende­t att vara handledare åt feriejobba­nde ungdomar, vilket visade sig vara en lyckad lösning.

- De har vuxit med uppdraget som handledare otroligt mycket. Både de själva och ferieungdo­marna uppskattad­e det mycket, säger Lars Landelius, chef för enheten för arbetsmark­nadsinsats­er.

Ungdomarna­s främsta arbetsuppg­ifter under sommaren var att hjälpa till att rusta upp och snygga till i stadsmiljö­n. Bland an 900 bänkar på Södermalm.

- När några av ungdomarna oljade in bryggorna i Hammarby sjöstad var det många invånare i närområdet som kom fram och visade uppskattni­ng. Det gjorde att ungdomarna sträckte på sig lite extra, säger Lars Landelius och fortsätter:

- tioner. Förutom att ungdomarna kan skriva sin första rad i CV:t så blir de stolta när de ser att de bidrar till att göra något bättre för invånarna. Sedan tycker ju vi i förvaltnin­gen förstås att det är oerhört kul.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden