Mitt i Södermalm

Maxade planer för nya mötesplats­en i Hornstull

- Sophie Stigfur

Två söderkröga­re tar över Friends of Adams gamla lokal i Hornstull. Och de sparar inte på krutet.

När bageriet Friends of Adam nu flyttat från Hornstull strand tar krögarduon Rasmus Langer och Mattias Bratt tillfället i akt att förverklig­a ytterligar­e en dröm.

– Vi trivs enormt med krogen, men känner samtidigt att vi har tusen andra idéer vi vill förverklig­a. Nu vill vi skapa en mötesplats för kreativa människor och hantverk i alla dess former, säger Rasmus Langer.

Visionen för det nya stället, som går under namnet MEET, är att dela upp den gamla bageriloka­len i Hornstull i två delar. På den ena sidan blir det produktion och cateringkö­k. Här ska mikrobrygg­eriet Gröna Linjen flytta in tillsamman­s med skribenten och matbloggar­en Maria Paulsson, också känd som Supermamaf­ood.

– Det blir ett unikt samarbete där hon kommer att använda slaggprodu­kter från ölframstäl­lningen till att göra granolabar­s. På andra bryggerier slängs ju det som blir över i soporna eller skickas till grisuppföd­are, här bidrar vi till ett hållbarhet­stänk som känns viktigt för oss, säger Rasmus Langer.

I den andra delen av lokalen öppnar barberaren Alain Mocika. Dessutom ska lokalen anpassas för att kunna husera olika typer av fester, evenemang och ibland caféverksa­mhet.

– Målet är att ska vi kunna sammanföra idérika människor och få till så många kreativa happenings som möjligt.

Ambitionen är att öppna upp för Södermalms­borna så snart det bara går.

– Vi kommer starta igång de olika grejerna lite pö om pö så att de får växa i lagom takt. Men allt ska definitivt vara igång innan årsskiftet, säger Rasmus Langer.

 ?? FOTO: JOHAN MÅRD/SOPHIE STIGFUR/MOSTPHOTOS ?? MAXAR. Det blir mikrobrygg­eri, barbershop, festlokal och mycket mer när nya mötesplats­en MEET öppnar i Hornstull.
FOTO: JOHAN MÅRD/SOPHIE STIGFUR/MOSTPHOTOS MAXAR. Det blir mikrobrygg­eri, barbershop, festlokal och mycket mer när nya mötesplats­en MEET öppnar i Hornstull.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden