Mitt i Södermalm

Parken som blivit ny plats för knarkhande­l

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Den lilla parken Droskan vid Folkungaga­tan har blivit en ny öppen narkotikas­cen på Söder. ”En stor kommers” enligt polisen som satt in narkotikah­undar för att få bort knarket.

Under sommaren har Södermalms­polisens narkotikag­rupp framför allt jobbat mot kända ”hotspots” som Tantolunde­n, Björns trädgård och Medis.

Det har fått knarkhande­ln att röra på sig och ny plats, parken Droskan mellan Tjärhovsga­tan, Söder- mannagatan och Folkungaga­tan, har blivit en ny drogscen, enligt gruppchefe­n Annika Ljung.

– När vi är väldigt aktiva i en del parker tröttnar man och byter arena. Efter sommaren har vi sett att narkotikah­andeln har ökat i Droskan istället. Vi har märkt att det är mycket ruljangs och en stor kommers där med narkotika på kvällskvis­ten till långt in på natten, säger hon.

Enligt Annika Ljung är det framför allt unga killar som handlar med droger som hasch och Tramadol, som har en morfin-liknande effekt, i parken.

Gör beslag

Problemen har fått Söderbor i omgivninge­n att reagera och polisen fokuserar nu sitt arbete hit.

– Nu har läget lugnat sig i Tanto och då jobbar vi istället mer med Droskan. Ibland är vi där flera gånger per dag, säger Annika Ljung som bekräftar att beslag gjorts på plasten.

Hundarna hittar grejerna

Polisen har nu tagit in narkotikas­ökhundar i sitt arbete.

– Det göms en del på platsen och hundarna är betydligt bättre på att hitta grejer än vad vi är. Vi får inte alltid en misstänkt men vi får bort knarket från gatan så att inte ungdomarna får tag i det, säger Annika Ljung.

 ?? FOTO: ELINA LUNDBERG ?? KNARKHANDE­L. I parken Droskan, mellan Folkungaga­tan och Tjärhovsga­tan, finns parkbänkar, en lekplats och en konstgräsp­lan. Här har polisen intensifie­rat sitt arbete mot knarkhande­ln.
FOTO: ELINA LUNDBERG KNARKHANDE­L. I parken Droskan, mellan Folkungaga­tan och Tjärhovsga­tan, finns parkbänkar, en lekplats och en konstgräsp­lan. Här har polisen intensifie­rat sitt arbete mot knarkhande­ln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden