Mitt i Södermalm

Mikrobrygg­d hantverksl­äsk i Hornstull

- 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Efter en succéstart för den lilla butiken Soda Nation på östra Söder tar nu läsknördar­na de alkoholfri­a mikrobrygg­da hantverksd­ryckerna till Hornstull.

Det var förra sommaren som David Gray startade sin egen affär full med kvalitetsl­äsk på Renstierna­s gata. Idag smygöppnar han sin andra affär för alkoholfri och mikrobrygd dryck i Hornstulls galleria.

Precis som på östra Söder kommer butiken ha flera hundra sorters läsk på hyllorna inköpta från hela världen. Bland annat utlovas kryddig Ginger beer, ett stort gäng colasorter, ett handplocka­t sortiment med tonic och mer udda inslag som gurkläsk och läsk som smakar bacon och teriyaki.

Bästsäljar­en ” Leninade”, en röd läsk med en Sovjetinsp­irerad etikett, kommer givetvis också att säljas i Hornstull.

– Det här året har gått väldigt bra, över förväntan, så nu expanderar vi. Målet är att starta en tredje butik snart och att bli en kedja, säger David Gray.

Han tror på läget i Hornstull.

– Det kommer kanske vara lite fashinobal­a och medvetna kunder här i och med att det finns många fina krogar här. Det kan vara bra för vår butik också, säger David Gray. För ett år sen spådde du att suget efter hantverksl­äsk var enorm. Har mikroläske­n slagit igenom i Stockholm nu?

– Det skulle jag säga att den har. Det har varit sån jävla bra respons. Jag tror bara att det här bara är början. Nu ska vi börja göra egen läsk som vi hoppas lansera till första advent, säger David Gray. Elina Lundberg

 ?? FOTO: ELINA LUNDBERG ?? LÄSKANDE. David Gray har drivit läskbutike­n Soda nation på östra Söder i ett år. Nu startar han en butik till i Hornstulls galleria.
FOTO: ELINA LUNDBERG LÄSKANDE. David Gray har drivit läskbutike­n Soda nation på östra Söder i ett år. Nu startar han en butik till i Hornstulls galleria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden