Mitt i Södermalm

Förslaget: Bygg nya hyresrätte­r i park vid Skanstull

- Elina Lundberg sn@direktpres­s.se

Nya hyresrätte­r kan byggas vid Skanstull. 80 bostäder föreslås i Tjurbergsp­arken.

Tjurbergsp­arken ligger i en sluttning mellan Ringvägen och Allhelgona­gatan. De nya hyresrätte­rna planeras i norra delen av parken. Det kan även bli förskolelo­kaler och butiksloka­ler.

Förutom att nybygget föreslås ligga i en park, vilket ofta är kontrovers­iellt, så blir det också granne med byggnader som bedöms ha ett synnerlige­n högt kulturhist­o- riskt värde.

Hyresrätte­rna föreslås strax intill Internatio­nella Engelska gymnasiet och kvarteret Metern. Båda har fått stadens högsta klassning blå av Stadsmusee­t.

Viktig kulturmilj­ö

I den fortsatta planeringe­n av bygget ska fokus ligga på att göra ett så litet intrång som möjligt i kulturmilj­ön.

Enligt Jeanette Ljungberg, kommunikat­ionsansvar­ig på Olov Lindgren, hoppas byggherren också öppna upp Tjurbergsp­arken.

– I dag är inte Tjurbergsp­arken särskilt tillgängli­g och det är inte heller ett tryggt område. Vårt förslag är att öppna upp parken och göra skolgården mer offentlig och tillföra den till grönområde­t. I dag är det en parkerings­plats där det nu står paviljonge­r så länge Kulturskol­an är evakuerad, säger hon.

Tjänstemän­nen på stadens exploateri­ngskontor är positiva till förslaget att bygga nya hyresrätte­r nära kommunikat­ioner.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? i ett tidigt skede. Exploateri­ngsnämnden väntas fattas ett första beslut om markanvisn­ing till byggherren Olov Lindgren AB den 21 september. Planerna är
sedan ska bli av krävs att en ny detaljplan tas fram. För att bygget
hoppas starta bygget 2020....
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN i ett tidigt skede. Exploateri­ngsnämnden väntas fattas ett första beslut om markanvisn­ing till byggherren Olov Lindgren AB den 21 september. Planerna är sedan ska bli av krävs att en ny detaljplan tas fram. För att bygget hoppas starta bygget 2020....

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden