Mitt i Södermalm

De för djurens talan i valet

- Patrik Wirén

I Stockholms­valet 2014 fick de närmare 1 000 röster. Nu hoppas Djurens parti att fler ska stötta kampen för djurens rättighete­r.

– Vi nöjer oss inte med förbättrin­gar av djurskydds­lagen utan vill se en större förändring av hela samhället.

Orden kommer från Rebecka Bernstone, Djurens partis kandidat i Stockholm. Ända sedan hon som barn såg ett inslag om tjurfäktni­ng har hon känt starkt för djurens rättighete­r, vilka hon menar ignoreras av de etablerade partierna i Stadshuset och riksdagen.

– De andra partierna ser djuren som en resurs som människor kan utnyttja och det är även den normen vi har i hela samhället. Djuren står längst ned på samhällsst­egen och har i princip inga rättighete­r alls, säger hon.

Djurens parti bildades inför valet 2014 och blev med sina 993 röster det tredje största partiet av de som inte lyckades ta sig in i stadshu- set. Nu hoppas Rebecka Bernstone att partiet växer ytterligar­e.

– Jag tror fler kommer att rösta på oss i höstens val eftersom vi nu haft ett antal år på oss att presentera oss för stockholma­rna. Vi är medvetna om att vi är ett litet parti, men vi kör hårt och ser vad som händer, säger hon och hälsar till läsarna att alla är välkomna att engagera sig i partiet.

– Det gäller även den som inte är vegetarian eller vegan.

 ??  ?? DJURVÄN. Rebecka Bernstone tror att Djurens parti kan locka fler väljare än tidigare i höstens kommunval.
DJURVÄN. Rebecka Bernstone tror att Djurens parti kan locka fler väljare än tidigare i höstens kommunval.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden