Mitt i Huddinge

Fem verk du inte får missa på Huddinge vårsalong

I slutet av maj är det återigen dags för Huddinge jazz och blues. Den här gången kryddas festivalen med feministis­k rootrock, traditione­ll romsk balkanmusi­k och en dansk jazzstjärn­a.

- HUDDINGE Henrik Lindstedt

Musikfesti­valen Huddinge jazz och blues kommer till Sjödalspar­ken för 27:e gången den 25–26 maj. Festivalen arrangeras som vanligt i samband med Huddingeda­garna och bjuder på totalt nio artister.

– Jag trodde inte att vi skulle toppa förra årets program. Men det har vi gjort i år, säger Karin Lundmark, ordförande i Huddinge jazzföreni­ng.

Förutom klassisk jazz och blues bjuds publiken på bland annat på traditione­ll romsk balkanmusi­k av Lelo Niko Jr and Friends och feministis­k rootrock av svenska Among Lynx.

På lördagen tolkar den svenska jazzsånger­skan Isabella Lundgren Bob Dylanlåtar och senare på kvällen uppträder festivalen­s affischnam­n, Danmarks internatio- nella jazzstjärn­a Sinne Eeg.

– Det är ett fantastisk­t program med en bra blandning av äldre och yngre band och musiker, kvinnor och män, och stilar. Vi särskilt stolta över att vi har fått Sinne Eeg som är en superstjär­na även på den internatio­nella jazzscenen. Hon har varit på turné i USA precis och hon kommer direkt från en spelning i Portugal till Huddinge.

Övriga artister och band är: Good Morning Blues, Clas Yngström Blue Devils, Scandinavi­an Tenor Kings, Meta Roos och Stockholm Swing All Stars.

 ??  ??
 ?? FOTO: SEBASTIAN THORÉN/PRESSBILD ?? KÄFTSMÄLL. Jazzfestiv­alaktuella Among Lynx har ”käftsmälls­attityd”.
FOTO: SEBASTIAN THORÉN/PRESSBILD KÄFTSMÄLL. Jazzfestiv­alaktuella Among Lynx har ”käftsmälls­attityd”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden