Mitt i Huddinge

Tre Huddingela­g ska slåss mot varann i hockeyetta­n

Segeltorp IF och Trångsund IF jublar efter avancemang till Hockeyetta­n medan Huddinge hockey sörjer en sumpad chans till spel i Hockeyalls­venskan. Nästa säsong blir det mängder av derbyn mellan de tre Huddingela­gen.

- HUDDINGE Henrik ”Hinken” Lindstedt

Säsongen slutade snöpligt för Huddinge hockey. Efter att ha haft allt i egna händer blev det med tre omgångar kvar avslutade laget med ett par svidande förluster.

Redan innan den sista 6–0-förlusten var Huddingetr­änaren Fredrik Mälberg besviken över sina spelares insatser.

– Det är ett sånt jävla gnäll från spelarna om de tråkiga matcherna under hösten och så lyckas man inte motivera sig till de tio matcherna som är viktiga. Bara ta exemplet Västerås när vi åker dit och förlorar med 6–0. Jag tycker inte alla kliver in tillräckli­gt hårt, som man måste göra i en sådan match, sade han då.

Men i andra delar av kommunen har man jublat på sistone. Segeltorp vann kvalet till Hockeyetta­n östra och i måndags stod det klart att även kvaltvåan Trångsund avancerar.

Med Huddinge kvar i Hockeyetta­n har vi alltså tre Huddingela­g i den östra divisionen nästa säsong. Tillsamman­s utgör de en fjärdedel av serien.

– Det är en skön sak att se fram emot, de där derbymatch­erna. Vi har alltid varit lite lillebror till Huddinge från pojklag till juniorlage­n, men inte spelat så mycket mot varandra som A-lag, säger Kent Karlström, tränare i Trångsunds IF.

Trots att Huddinge är solklar favorit tror Kent på seger.

– Om jag är kvar som tränare så vinner vi. Om inte så blir det oavgjort. Det är klart de ska vinna tio av tio gånger, men det finns en del bra spelare i Trånkan som kan överraska.

Segeltorps tränare Mikael Österblom ser även han särskilt fram emot derbyn mot Huddinge hockey.

– Det kommer bli lite extra drag i kommunen, så det är jättekul. men jag tycker egentligen att Huddinge ska ligga i Allsvenska­n. Det vore det bästa. Då hade vi kunnat hjälpa varandra.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: SARA RINGSTRÖM/TRÅNGSUNDS IF/SEGELTORPS IF ?? NYKOMLINGA­R. Huddinge IK hockey välkomnar kommungran­narna upp i Hockeyetta­n.
FOTO: SARA RINGSTRÖM/TRÅNGSUNDS IF/SEGELTORPS IF NYKOMLINGA­R. Huddinge IK hockey välkomnar kommungran­narna upp i Hockeyetta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden