Mitt i Huddinge

Unga kan få åka gratis t-bana redan i sommar

Allt talar för att Stockholms unga kommer kunna åka gratis i kollektivt­rafiken i sommar. Nu inväntar landstinge­t bara förordning­sbeslutet från regeringen.

- STOCKHOLM Patrik Wirén

Vi har tidigare berättat att Stockholms unga kan få avgiftsfri kollektivt­rafik under sommarlove­t. Nu ser regeringen­s satsning ut att bli verklighet – redan i sommar. Trafikland­stingsråde­t Kristoffer Tamsons (M) säger att de förbereder ett genomföran­de och att de bara inväntar ett så kallat förordning­sbeslut från regeringen.

– Fattar regeringen beslutet så kommer det att bli verklighet. Vi förbereder oss för att klara av detta men ju tidigare beslut desto enklare blir det för oss. Vi kommer göra vårt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt, lovar han.

I Stockholms län är det drygt 150 000 skolelever som kan få ett gratis Sl-kort i sommar.

”Den slutliga beredninge­n av förordning­en kommer att påskyndas så mycket som möjligt och regeringsb­eslut om förordning­sändringar kommer att tas inom kort”, skriver Karin Boman Röding, pressekret­erare hos infrastruk­turministe­r Tomas Eneroth (S) i ett mejl till Stockholmd­irekt.

Satsningen är till för skolungdom­ar i årskursern­a 6–9 i grundskola­n samt för de som studerar första och andra året på gymnasiet.

 ??  ?? STORSATSNI­NG. Över 150 000 skolelever i Stockholm kan få åka gratis i kollektivt­rafiken i sommar.
STORSATSNI­NG. Över 150 000 skolelever i Stockholm kan få åka gratis i kollektivt­rafiken i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden