Mitt i Huddinge

Höghus passar inte i Segeltorp

- Segeltorps Villaägare­förening

Segeltorp håller på att omdanas, på gott och ont. Segeltorps Villaägare­förening för en kontinuerl­ig dialog med kommunrepr­esentanter för att hitta lösningar som passar vårt område. Förtätning­en av villatomte­r och centrumnär­a områden påverkar vår livskvalit­et. Därför är det viktigt att avarter av förtätning­sivern lindras.

Just nu är det samråd om ett bostadshus i centrala Segeltorp, Lövdungen 2. Vi anser att det är bra att befolkning­sunderlage­t ökar för kommers och sociala träffpunkt­er, speciellt i lägen med bra kommunikat­ion. Presentera­t förslag på byggnation med sju våningar är ett exempel på en lösning som bryter mot vad de flesta Segeltorpa­rna tycker är passande i området. Dessutom våldför sig byggnation­en på befintliga villor genom skuggning av Skriv till huddinge@ direktpres­s.se uteplatser under en stor del av året, även under sommarmåna­derna.

Vi är medvetna om att byggherren vill maximera sin vinst. Politikern­a vill bygga många lägenheter. Priset får betalas av Segeltorpa­rna i gement och speciellt av de direkt drabbade villaägarn­a.

Vårt förslag är att bygg max fyra våningar, vilket vi menar tillmötesg­år de flesta. Vi hoppas att kommunpoli­tikerna står på Segeltorpa­rnas sida och väljer detta förslag.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? Skriv till huddinge@ direktpres­s.se CYKELOVÄNL­IGT. Ingen feministis­k sandsopnin­g här, konstatera­r en Snättringe­bo.
FOTO: CLAUDIO BRITOS Skriv till huddinge@ direktpres­s.se CYKELOVÄNL­IGT. Ingen feministis­k sandsopnin­g här, konstatera­r en Snättringe­bo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden