Mitt i Täby

Täby utvalt i SVT:s julsatsnin­g – räknar med 60 000 tittare

- Saga Lindqvist saga.lindqvist@direktpres­s.se

Täby kyrka är med i SVT:s julsatsnin­g. Ett program du kan se under julhelgen på SVT.

I november börjar inspelning­arna inför SVT: s julsatsnin­g i Täby kyrka. Programmet kommer att inkludera fem gudstjänst­er i julens anda och sång i massor. Kyrkoherde­n Michael Öjermo kommer att stå för predikan inför hela Sverige i tv-rutan.

– Det är jätterolig­t. Vi firar jul varje år i Täby kyrka och det är väldigt speciellt att göra det inför en annan församling. Sen är ju Täby kyr- ka en av Sveriges absolut finaste kyrkor. SVT räknar med 60 000 tittare, i alla fall för jul, säger Täby församling­s kyrkoherde Michael Öjermo.

Att stanna upp i stressen

Michael Öjermo menar att gudstjänst­erna riktar sig till den enskilda personen. Och att Gudtjänste­rna kan ge människor möjlighet att stanna upp från allt.

– Julen håller på att dränkas i allt annat. För många är julen ett enormt stresspåsl­ag och här erbjuder vi det julen egentligen erbjuder. Så här kan man stanna upp och bara vara, säger han.

Och nu vädjar kyrkoherde­n, Michael Öjermo, till allmänhete­n.

”Vi behöver förstås folk ’i bänkarna’, som man brukar säga. Informatio­n om det kommer ut inom några veckor och den som vill vara med i kyrkan får hämta biljetter och lova att vara på plats i tid och med ’juliga’ kläder. Det känns väldigt viktigt att vi får visa Täby kyrka fullsatt i tv.”

Programmet sänds i SVT under julhelgen.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? DAGS ATT BÄNKA SIG. Täby Kyrka blir värd för SVT:s julsatsnin­g.
FOTO: MOSTPHOTOS DAGS ATT BÄNKA SIG. Täby Kyrka blir värd för SVT:s julsatsnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden