Mitt i Täby

Kunglig badinsamli­ng i Täby och Danderyd

- Kevin Wedin

Simma så långt du kan för att se till att barn i Östafrika får tillgång till rent vatten – det är målet när badhusföre­taget Medley ska samla in pengar till organisati­onen WaterAid.

Är du en fena i vattnet eller en riktig landkrabba som hellre håller dig på det torrra? Oavsett är det dags att den 17 oktober simma så långt du kan på antingen Mörbybadet eller på Tibblebade­t. Företaget Medley, som driver anläggning­arna, skänker då tio öre för varje simmad meter till välgörenhe­tsorganisa­tion WaterAid.

Insamlinge­n sker på grund av Kronprinse­ssans Victoria i år fyllt 40 år och sedan 2011 är hon ”beskyddare” för organisati­onen, som arbetar för att ge fler barn i Östafrika tillgång till rent vatten.

– Vi har haft ett samarbete med WaterAid sedan de startade 2009 och det här har varit en återkomman­de aktivitet. Att bjuda in all- mänheten och kombinera det med att Täby- och Danderydsb­or kan simma för att generera rent vatten i en annan del av världen, det ser vi som en bra grej, säger Hans Albrektsso­n, informatio­nschef på Medley.

Alla deras anläggning­ar kommer hålla öppet under hela dagen och inträdet kommer att vara gratis för samtliga.

Pengarna kommer att gå till organisati­onens arbete i Etiopien, Kenya och Uganda.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/MARCUS JOSEFSSON ?? Insamlinge­n arrangeras på grund av att prinsessan Victoria i år fyllde 40 år.
FOTO: MOSTPHOTOS/MARCUS JOSEFSSON Insamlinge­n arrangeras på grund av att prinsessan Victoria i år fyllde 40 år.
 ??  ?? INITIATIV.
INITIATIV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden