Mitt i Täby

Fuck it, det är bara att köra!

-

Allt ska vara för alla, säger du? Nej, för helvete. Fy vad tråkigt det blir då. För när kultur och nöje ska vattnas ur tillräckli­gt för att passa alla smaker och lätt glida nerför varenda svensk kulturstru­pe, vad blir kvar då? Just ingenting. Bara en smaklös smörja.

Istället för att dra svensk i Berlinkort­et (”allt är sååå mycket bättre i Beeerliiin”), då jag var där förra helgen, så tar jag ett lokalt exempel: Cinema queer, en HBTQ-festival som pågår i stan i detta nu. Jag läser deras program med smala queerstumf­ilmer från 1910-talet, tio timmar långa spermafest­er på bastuklubb, HBTQwrestl­ing, och dokumentär­er om 100-åriga män som har regelbunde­n gruppsex, och känner följande: 1. Vilket tråkigt liv jag lever, och... 2. ...det här är verkligen inte för alla, och...

3. ...så häftigt att det här finns, och får utrymme, och tar plats.

Jag älskar människor som istället för att kräva att saker ska anpassas för dem, säger fuck it, styr upp det som de själva vill ha, och skiter i om andra tycker det är udda. Som ”gammelflat­orna” här intill som tröttnat på nattligt klubbstök i skumma miljöer (se ovan för exempel) och roddat sitt egna hotellhäng. Kör, bara kör.

CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON

Nöjesredak­tör

Prata med mig!

christoffe­r.rostlund @direktpres­s.se @crj138

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden