Mitt i Täby

Täbys egen lyxpizza går loss på 300 pix

- Helle Kikerpuu

Går det att göra pizza lite finare, lite bättre? Jo då, Täbys egen pizza ”Täby’s finest” sätter lite guldkant på vardagen. Men den kostar också nära 300 kronor.

På restaurang­en vid entrén på Ica stop har Täby fått en egen pizza. ”Täby’s finest” är en riktig lyxpizza med flamberad lax, spenat, västerbott­enost, rödlök toppad med crème fraiche och löjrom.

– Vid påsk i år frågade folk om vi serverade någon- ting speciellt under högtiden och det var då jag kom på den här pizzan, Täby’s Finest, säger Mark Barkho som är ansvarig för pizzaavdel­ningen och har jobbat på restaurang­en i snart nio år.

Enligt honom blev många väldigt glada. De flesta som beställer specialare­n gör en grej av det hela och äter den på plats i lugn och ro med ett glas vin.

– Vitt vin passar bäst till pizzan med tanke på laxen, säger han.

Men pizzan, som i dag är den dyraste de har ( 299 kronor), är ändå inte den dyraste som de serverat. För två år sedan skapade Mark en kobepizza ( med exklusivt kött från Japan) som gick för 500 kronor. Men nu finns alltså löjromspiz­zan. Dock är det längesen den beställdes.

– Det går absolut att beställa pizzan, men den tar bara lite längre tid att göra så man vår vänta några minuter mer, säger han.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? BÄST TILL VITT. Mark Barkho rekommende­rar vitt vin till lyxpizzan som kostar 299 kronor.
FOTO: HELLE KIKERPUU BÄST TILL VITT. Mark Barkho rekommende­rar vitt vin till lyxpizzan som kostar 299 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden