Mitt i Täby

Sneak peek: kolla in i Täbys nya bibliotek

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Snart stänger den tillfällig­a biblioteks­lokalen i Täbban. I januari är det dags för den nyrenovera­de bibblan att välkomna bokslukare. Vi fick en liten smygtitt.

På lördag den 2 december kommer huvudbibli­oteket att ha öppet för sista gången inne i den tillfällig­a lokalen i Täby centrum. Då går nämligen flytten tillbaka till huvudbibli­oteket, som har renoverats.

– Det är lite svårt att säga exakt när vi öppnar, det är en massa nya hyllor ska ställas i ordning. Men i januari någon gång. Vi ska jobba stenhårt under december för att komma i ordning, säger Heli Renman, biblioteks­chef.

– Renovering­en är godkänd och besiktigad, så det är bara småjusteri­ngar kvar.

Dags för hyllning

De nya möblerna har börjat levereras till de renoverade lokalerna och nu sätts hyllor upp. Heli Renman tror att den största skillnaden är hur mycket ljusare det blivit.

– Det blir en annan stämning. Sedan tror jag att entrén kommer upplevas som mer välkomnand­e och öppen, säger Heli Renman.

– Sedan har vi mer sittplatse­r och studieplat­ser, och möjlighet att lämna tillbaka böcker på utsidan när bibblan är stängd. Jag tror att det blir väldigt positivt för Täbyborna, säger Heli Renman.

Barnens avdelning ligger där den låg tidigare, men har också renoverats.

Rummet för återlämnin­g är större och nu kan Täby- borna lämna böcker från utsidan i ett bokinkast, även när biblioteke­t är stängt.

Filialen håller öppet

I december kommer fi lialbiblio­teken ha öppet som vanligt, och reservatio­ner som skulle hämtas på huvudbibli­oteket hämtas i Näsbypark.

Huvudbibli­oteket kommer att erbjuda söndagsöpp­et när de slår upp sina portar igen.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? INSPEKTION. Biblioteks­chef Heli Renman (till höger) spanar in i renoverade bibblan.
FOTO: LOTTEN ENGBOM INSPEKTION. Biblioteks­chef Heli Renman (till höger) spanar in i renoverade bibblan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden