Mitt i Täby

Tibbleområ­det rustas upp trots rivningspl­an

- Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

Simhallen renoveras för att klara ytterligar­e några år av användning, då ett nytt badhus kan dröja 10-15 år. Samtidigt läggs nytt konstgräs med värmesling­or utanför.

Under sommaren fixas både badhuset och konstgräsp­lanen i Tibbleområ­det upp inför hösten. Något som varit nödvändigt enligt kommunen.

Mycket kommer att förändras i Tibbleområ­det inför hösten, då både konstgräse­t på Tibblevall­en och Tibblebade­t rustas upp inför höstsäsong­en.

– Både fotbollspl­anen och badhuset behövde renoveras. Vi är måna om att vi alltid har en bra kvalité på alla våra idrottsanl­äggningar, säger Jenny Holmberg Holmberg resultaten­hetschef på Sport och fritid i Täby kommun.

Tibblebade­t, som funnits sedan 70- talet, ska inom några år ersättas med ett nytt badhus. Men nu ska man ändå göra en översyn av femtiomete­rs- och undervisni­ngsbassäng­en, samt byta ut trasiga kakelplatt­or.

– Nu under sommaren pågår ett underhålls­arbete i simhallen som utförs av fastighets­kontoret. Det är mycket besökare och det behöver underhålla­s med jämna mellanrum och jag tror våra besökare kommer att bli nöjda med renovering­en, säger Jenny Holmberg.

Även konstgräsp­lanen på Tibblevall­en är under ombyggnad. Enligt planerna ska den vara klar inför höstsäsong­en. En ombyggnad som kommer att kosta 4,9 miljoner.

– Vi kommer att lägga nytt konstgräs och även lägga värmesling­or under för att förbereda anläggning­en för en framtida inkoppling, säger Jenny Holmberg.

Varför väljer man att satsa på värmesling­or?

– Markvärme bidrar till att man får bättre spelföruts­ättningar, vilket planen behöver. Men det är ingen snösmältni­ngsmaskin, man måste fortsätta ploga på vintern. Fördelarna man får är bland annat att den blir mjukare att spela på även i minusgrade­r, säger hon.

Men samtidigt som underhålls­arbetet görs ligger framtida renovering­splaner på hela området, då den så kallade Tibble/Åvatriange­ln ska utvecklas.

Robert Stopp (L) ordförande i Kultur- och fritidsnäm­nden menar dock att man inte kan sluta ta han om idrottsanl­äggningarn­a, trots att området ska göras om i framtiden.

– Det är viktigt att inte slappna av nu. Tibble-Åva projektet ligger långt fram i tiden och tills dess måste vi rusta de anläggning­arna som vi har på plats. Jag tror att det kan dröja 10– 15 år innan byggarbete­t startar, säger han.

Vi kommer att lägga nytt konstgräs och värmesling­or.

 ??  ?? RENOVERING. I höst kommer badet i Tibble att vara fixat, kakelplatt­or kommer bytas och bassängern­a ses över.
RENOVERING. I höst kommer badet i Tibble att vara fixat, kakelplatt­or kommer bytas och bassängern­a ses över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden