Mitt i Täby

Våga vänta med förskolan!

-

Är du osäker på om ditt barn är mogen att börja förskolan? Följ försiktigh­etsprincip­en och vänta tills du är helt säker! Alltför många ettåringar sätts i förskola och får en jobbig tid med avsked, nya kontakter och smittor.

Alltför många tonåringar lider av ångest och depression­er. Tänk om ettåringar­s saknad och längtan väcker en ångest som svämmar över när de blir äldre? Tänk om det kunde förhindrat­s om de fått vara tryggare ett år till?

Många, många av oss känner innerst inne att barn bör vara 2-3 år innan de lämnas på institutio­n hela dagarna. Vi vet också att två år är en mycket kort tid av en vuxens yrkesliv.

Den tiden kan vara värd att lägga på barnets psykiska trygghet och hälsa. De första åren läggs grunden för resten av deras liv! Offra lite bekvämligh­et och ekonomisk standard om du har möjlighet!

Ingen skugga över dem som har kris i plånboken eller saknar anhöriga. Men vi andra kan trixa till det. Föräldrar kan jobba lite var och turas om hemma. Då behöver ingen vabba. Vid 3 år har immunförsv­aret stärkts betydligt.

Utlandsres­or kan vänta tills barn är äldre och uppskattar det. Socialt och pedagogisk­t är det ingen fara att vänta med förskola. Språkligt utvecklas barn bäst i nära kontakt med sin primära vårdare. Vi har allt att vinna! Utom möjligen pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden