Mitt i Täby

Klart: Erik Andersson tar över som ordförande

- Maria Svensson Lotten Engbom norrort@direktpres­s.se

Nu är det klart att det blir ett Allianssty­re i Täby den kommande mandatperi­oden, med några nya namn i truppen. Erik Andersson (M) tar precis som väntat över som kommunstyr­elsens ordförande.

Efter förhandlin­gar är det nu klart att alliansen för tredje mandatperi­oden i rad kommer att styra kommunen.

Efter att ordförande Leif Gripestam (M) nu avgår som gruppledar­e, blir det Erik Andersson (M) som tar över. Andersson blir även kommunstyr­elsens ordförande.

– Det känns väldigt bra. Jag ser verkligen framemot att få arbeta med att göra Täby till en ännu bättre kommun att leva, bo och arbeta i tillsamman­s med kollegorna i alliansen. Vi trivs bra ihop, i grun- den har vi nog en gemensam syn på hur Täby ska utvecklas, säger Erik Andersson. Frågor att fokusera på

Täbyallian­sen vill förbättra kvalitén på skolan och äldreomsor­gen i kommunen. Dessutom finns trafikfråg­or med framkomlig­het i fokus.

Det har pratats mycket om att Täby byggt bostäder i en takt där infrastruk­turen inte hunnit med – vad säger du om det? – För att kunna svara på det måste man egentligen ta fram fakta genom trafikanal­yser, men problemet för T ä råd. bys del har nog varit Danderyds kommun som stängt igen Enebybergs­vägen för genomfarts­trafik. Det har skapat massa köer, säger Erik Andersson och fortsätter:

– Men man kan se över rödljus för att få till ett bättre

Täbybor ska kunna växa upp och bli precis det de vill, och då är det viktigaste av allt en bra utbildning.

flöde till exempel. Visserlige­n har byggandet påverkat antalet fordon, men går man tillbaka i tiden hade inte alla familjer det påverkar två bilar, också. utan en och Erik Andersson påpekaratt de att de vill förbättra dialogen och kontakten till kommunen. – Det har varit en del kritik mot kontaktcen­ter, och det kommer vi givetvis se över, säger han. Vilken är din viktigaste fråga?

– Att Täbybor ska kunna växa upp och bli precis det de vill, och då är det viktigaste av allt en bra utbildning, säger Erik Andersson. Ny gruppledar­e i KD

Gruppledar­e och kommunalrå­det Hans Ahlgren och kommunalrå­det Camilla Ifvarsson kommer att fortsätta represente­ra Liberalern­a. Liberalen Saga Bowallius blir ny vice ordförande i kommunfull­mäktige. Centerpart­iets Annica Nordgren blir kvar som gruppledar­e och kommunal-rad. amilla Brodin lämnar dock över rollen som gruppledar­e och kommunalrå­d till Tobias Karlström efter att hon fått en plats i riksdagen.

 ??  ??
 ??  ?? LEDNING. Annica Nordgren (C), Erik Andersson (M), Hans Ahlgren (L) och Tobias Karlström (KD) bildar Täbyallian­sen.
LEDNING. Annica Nordgren (C), Erik Andersson (M), Hans Ahlgren (L) och Tobias Karlström (KD) bildar Täbyallian­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden