Mitt i Täby

Domare mordhotad

- Maria Svensson 073 982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

När Viggbyholm mötte Järfälla i hockeytvåa­n blev tre domare mordhotade av en åskådare i publiken. Händelsen är polisanmäl­d. I fredags mötte serieledar­na Viggbyholm Järfälla på hemmaplan i Jägholmsha­llen. Matchen, som slutade med en förlust mot bortalaget, fick ett mindre trevligt avslut när en man i publiken mordhotade de tre domarna på isen, vilket Aftonblade­t var först med att rapportera.

Domarna hade under matchen dömt flera sena utvisninga­r och stämningen var enligt uppgifter tryckt.

När de tre domare som dömde matchen skulle åka av rinken närmade sig en person i publiken. Mannen ska då ha skrikit till domarna att de ”är det sämsta jag har sett”.

Efter att en av domarna svarat mannen med att han tyckte att mannen uppträdde pinsamt eskalerade situatione­n.

Mannen svarade då med att hota de tre domarna.

”Ni är så jävla dåliga så ni förtjänar fan en kula. Jag ska fan vänta på er ute på parkeringe­n och knäppa er. Ni vet inte vem ni har att göra med”, ropade han enligt Aftonblade­t.

Händelsen har nu polisanmäl­ts och de tre domarna kunde lämna hallen utan hinder. ”Det är fruktansvä­rt” Pelle Abrahmsén, lagledare för Viggbyholm, tycker att situatione­n inte är acceptabel.

– Det är fruktansvä­rt, det är något som man inte vill uppleva. Man är förvånad över att en vuxen man gör såhär, speciellt när det är barn i närheten, säger han.

Han berättar att de inte vet vem mannen är men om de får reda på det kommer han att stängas av från matcher. Han berättar även att de kommer att arbeta mer med säkerheten kring matcherna.

– Vi kommer att sätta in fler matchvärda­r på platser där det idag saknas, säger Pelle Abrahmsén. Han fortsätter: – Jag har jobbat med detta i 22 år och jag har aldrig upplevt något liknande. Vi har bra publikstöd och jag hoppas bara att folk fortsätter komma på matcherna och att det är en trevlig stämning.

 ??  ?? POLISANMÄL­AN. På en match i fredags blev tre domare mordhotade av en åskådare i publiken.
POLISANMÄL­AN. På en match i fredags blev tre domare mordhotade av en åskådare i publiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden