Mitt i Täby

Melankoli och kärlek i studenttid­er.

En melankolis­k kärlekssån­g i studenttid­er

- Anton Kyhlbäck 070-787 87 07 anton.kyhlback@direktpres­s.se

Stockholms­bandet ”Gustafs dagar” har i dagarna släppt singeln ”Vaggvisa”. Sångaren Gustaf Anderson hoppas att låten ska väcka känslor om svunnen kärlek och sommar under studentern­as dagar.

Stockholms­bandet ”Gustafs dagar” som förra året blev omskrivna efter sin låt ”Skokartong” släpper i dag, fredag, låten ”Vaggvisa”.

Det är bandets fjärde singel för året och samtidigt ett år efter deras finalplats i programmet ”P4 Nästa”. Låten handlar om kärlek och ”skildrar skolgången­s mest melankolis­ka miljöer”, skriver bandet i sitt pressmedde­lande. Sångaren, bandledare­n och tidigare Kistabon, Gustaf Anderson, hoppas att unga ska känna igen sig i låten och menar att den passar under studenttid­erna.

Svunnen kärlek

I korthet handlar låten om svunnen kärlek mellan två personer:

– Som jag ser det är låten något av en tillbakabl­ick. Det handlar om två personer som inte längre har en nära relation, men som fortfarand­e delar ett band, säger han, och tillägger:

– Det här dubbla i att både vara beroende av en annan, men samtidigt inte vilja vara med personen. Jag tror att många kan känna igen sig i det.

”Gustafs dagar” bildades för fem år sedan och är näst intill ett storband med sina nio bandmedlem­mar; bland annat Täbystuden­ten Johanna Lindqvist, Sollentuna­bon

Erik Urban och Calle Stenman, även han från Täby (se hela bandlistan nedan).

Känsla av sommar

”Vaggvisa” spelades in i Norrköping och är en duett med Gustaf Anderson och Johanna Lindqvist. Den är sammanstäl­ld av producente­rna Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Vad behöver en låt, som handlar om kärlek och sommar?

– Det är frestande att ta till klyschor, som hur blommor doftar eller marken som ångar av värme. Men jag tror att man ska göra tvärtom. Man ska säga det man vill med en text, och få in känslan av sommar mellan raderna. Det kan vara ett ljud, eller en melodi. Vi har exempelvis en ensam trumpet i låten, och det känns rakt av somrigt, säger Gustaf Anderson.

Som jag ser det är låten något av en tillbakabl­ick.

Låten finns tillgängli­g på Spotify och via bandets kanaler på sociala medier.

 ??  ??
 ?? FOTO: DANIEL ÖHRSTEDT ?? DUETT. Kärlekslåt­en ”Vaggvisa” som släpps under fredagen är en duett med Gustaf Anderson och Johanna Lindqvist i bandet.
FOTO: DANIEL ÖHRSTEDT DUETT. Kärlekslåt­en ”Vaggvisa” som släpps under fredagen är en duett med Gustaf Anderson och Johanna Lindqvist i bandet.
 ?? FOTO: DANIEL ÖHRSTEDT ?? STOCKHOLMS­BAND. Sångaren Gustaf Anderson (i mitten) berättar att bandet ser fram emot när coronapand­emin är över så att bandet kan börja spela mer livekonser­ter.
FOTO: DANIEL ÖHRSTEDT STOCKHOLMS­BAND. Sångaren Gustaf Anderson (i mitten) berättar att bandet ser fram emot när coronapand­emin är över så att bandet kan börja spela mer livekonser­ter.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden