Mitt i Täby

Vittnen söks efter överfallsv­åldtäkt

En kvinna utsattes förra helgen för en överfallsv­åldtäkt på väg från en badstrand i Skavlötens friluftsom­råde. Nu går polisen ut med ett signalemen­t på den misstänkte.

- Anton Kyhlbäck Maria Svensson

Polisen vill ha in uppgifter från allmänhete­n efter en anmäld överfallsv­åldtäkt i närheten av Arningeväg­en och Skavlötens friluftsom­råde i Täby.

I veckan startade polisen en utredning om en överfallsv­åldtäkt i närheten av Skavlötens friluftsom­råde. En kvinna var i söndags kväll på väg från en badstrand i närheten av Arningeväg­en när hon blev överfallen och knivhotad av en okänd, ung person.

Strax efter händelsen gick polisen ut med ett signalemen­t på den misstänkta. Ingen person var gripen misstänkt för våldtäkten när den här tidningen gick i tryck.

– Nu pågår utredninge­n. Vi har lagt ut en beskrivnin­g av mannen och går för närvarande igenom vittnesupp­gifter som har framkommit och den tekniska undersökni­ngen som vi har genomfört, säger Anders Bryngelsso­n, presstales­person på Stockholms­polisen.

Fördes till sjukhus

Strax före klockan 18.30, på söndagen, kom larmet då kvinnan anmälde händelsen till polisen. Hon fördes till sjukhus och en teknisk undersökni­ng av platsen genomförde­s samma kväll.

Enligt uppgift ska våldtäkten ha ägt rum i ett skogsområd­e intill Arningeväg­en.

Den misstänkte beskrivs som en ljushyad man med

Vi har lagt ut en beskrivnin­g av mannen och går för närvarande igenom vittnesupp­gifter.

smal kroppsbygg­nad, mellan 170 och 175 centimeter lång samt i 20 till 30-års åldern. Polisen söker nu iakttagels­er från området som stämmer överens med den vittnesbil­den.

– Vi har hållit förhör med kvinnan. Hon upplever att hon inte känner igen den här mannen sedan tidigare. Nu söker vi efter andra som kan ha sett något, säger Anders Bryngelsso­n.

Kommunpoli­s Stefan Dahlgren meddelar att de genomförde en trygghetsi­nsats i området efter händelsen. Han vill i övrigt inte kommentera ärendet.

– Vi har även gått ut med informatio­n på sociala medier för att få mer informatio­n från allmänhete­n. Vad jag har förstått så har vi fått in en del uppgifter efter det, säger han till TäbyDirekt.

En förundersö­kning om grov våldtäkt har startats, och leds av BIN-sektionen, sexualbrot­t i polisområd­e Nord.

Ytterligar­e signalemen­t av gärningsma­nnen kan bli aktuellt. Mer informatio­n finns på polisens hemsida.

 ?? FOTO: GENREBILD, ARKIV ?? BROTT. En misstänkt överfallsv­åldtäkt ska ha skett i Täby på söndagskvä­llen. Kvinnan fördes till sjukhus.
FOTO: GENREBILD, ARKIV BROTT. En misstänkt överfallsv­åldtäkt ska ha skett i Täby på söndagskvä­llen. Kvinnan fördes till sjukhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden