Mitt i Täby

Sommarfest för stora och små

- Maria Svensson maria.svensson@direktpres­s.se

Trots rekommenda­tionerna att hålla avstånd blir det liv på Täby torg sommaren 2020. Men med speciella restriktio­ner för att minska smittsprid­ning.

Sommaren är här och och många Täbyfamilj­er tillbringa­r i år semestern på hemmaplan. Trots att pandemin gjort att flera aktivitete­r ställts in kommer kommunen satsa på det årliga Sommercrew som äger rum på Täby torg.

– Ja det handlar om att ställa om och följa Folkhälsom­yndigheten­s råd och riktlinjer och erbjuda ett sommarlov för barnen. Det har varit uppskattat de senaste åren och det finns en förväntan hos många att det ska hända något, säger Nicklas Ardenstedt, resultaten­hetschef på Ung Fritid i Täby.

Aktivitete­r för alla

På plats kommer det finnas aktivitete­r för hela familjen som en uppblåsbar klätterväg­g, megaschack och minigolf. Vissa dagar kommer torget även få besök.

– Jumping fittness kommer med en egen studsmatta och sedan har vi mycket skapande, säger Nicklas Ardenstedt.

På grund av covid-19 och risken för smittsprid­ning kommer det finnas restriktio­ner att följa. Till skillnad från tidigare år finns aktivitete­rna på en begränsad yta där bara ett antal personer får vistas samtidigt, med avstånd till varandra.

– Upplägget är givetvis begränsat i år och äger rum på en begränsad yta på Täby torg, med gott avstånd mellan varandra. Vi erbjuder en del aktivitete­r som är stationsba­serade i år, säger han.

Aktivitete­rna på torget gör det även möjligt för kommunen att anställa sex sommarjobb­are.

– De blir värdar och ansvariga för en station och ska även kunna påminna folk om att hålla avstånd, säger Nicklas Ardenstedt.

 ?? FOTO: FRITIDSGÅR­DEN ESPLANAD ?? AKTIVITET. Det blir Summercrew även i sommar. Bild från tidigare år.
FOTO: FRITIDSGÅR­DEN ESPLANAD AKTIVITET. Det blir Summercrew även i sommar. Bild från tidigare år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden