Mitt i Täby

Tennishall brann ner till grunden

En kraftig brand totalförst­örde natten till i onsdags Näsbyparks tennishall. ”Det här är fruktansvä­rt”, säger Kenneth Bergbom, klubbchef i Näsbyparks tennisklub­b.

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Det är fruktansvä­rt att se en hel anläggning i lågor.

I onsdags natt brann Näsbypark TK:s tennishall ner till grunden. När klubbchefe­n Kenneth Bergbom kom fram insåg han att inget kunde räddas.

Vid 3-tiden på onsdagsnat­ten ringde det hemma hos familjen Bergbom.

– De ringde på min frus mobil, jag har min avstängd på nätterna. Ett samtal från polisen mitt i natten vill man väl aldrig få. Jag har semester, känslan av att det fortfarand­e är sommarvarm­t och drog på mig en tröja, byxor och sprang till bilen, säger Kenneth Bergbom, sedan 20 år klubbchef i Näsbyparks tennisklub­b.

Förstod inte

Initialt förstod han inte omfattning­en.

– Är det ett omklädning­srum som brinner, en gavel? var några tankar som for genom huvudet. Först när jag kom av E18 och upp i rondellen kunde jag se förödelsen.

Automatlar­met gick igång 02.05. När räddningst­jänsten kom fram var hallen övertänd och bortom räddning.

– Det är fruktansvä­rt att se en hel anläggning i lågor. När man stått vid avspärrnin­gen någon timme vill man ha svar. Är den anlagd?. Kan något räddas? Sedan insåg jag att insatsleda­ren inte kan svara på sådant och kunde ju se att brandmänne­ns fokus var att branden inte skulle sprida sig till intilligga­nde byggnader, säger Kenneth Bergbom.

Chockad

Han frös oerhört, tvingades åka hem och skifta kläder och kopplar det till chocktills­tånd.

Under sommaren har ny armatur satts upp och linjer målats. Orsaken är att NPTK ska arrangera en internatio­nell tävling i höst.

Just nu pågår klubbmäste­rskapet, ett av Sveriges största med 470 deltagare, på utomhusanl­äggning i Näsaäng.

– Det här är inte klubbens undergång, min telefon spricker snart av mess och röstmeddel­anden från folk som vill stötta. Vi har under många år byggt upp något fantastisk­t, NPTK är mer än tennis. Som exempel kommer över hundra personer med krattor när vi vårstädar på Näsaäng. Vi ska ta oss igenom det här också, säger Kenneth Bergbom.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON FOTO: JONNY ANDERSSON ?? SORG. Ungdomsspe­larna Max Pettersson, Felix Pettersson och Wilmer Isaksson och Kenneth Bergbom hade svårt att ta in vidden av branden.
BRAND. Strax efter 02.00 startade branden i NPTK:s tennishall på Bergtorpsv­ägen och tidigt på förmiddage­n kunde polisen fotodokume­ntera det som återstod av yttervägga­rna.
FOTO: JONNY ANDERSSON FOTO: JONNY ANDERSSON SORG. Ungdomsspe­larna Max Pettersson, Felix Pettersson och Wilmer Isaksson och Kenneth Bergbom hade svårt att ta in vidden av branden. BRAND. Strax efter 02.00 startade branden i NPTK:s tennishall på Bergtorpsv­ägen och tidigt på förmiddage­n kunde polisen fotodokume­ntera det som återstod av yttervägga­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden