Mitt i Täby

Polisens signalemen­t på våldtäktsm­annen.

Kan ha följt efter kvinnan från badplatsen

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

Ingen är ännu gripen för våldtäkten i Skavlöten i juni. Polisen uppmanar allmänhete­n att höra av sig om iakttagels­er i området.

Under juli frihetsber­övades två personer, skäligen misstänkta, efter överfallsv­åldtäkten i närheten av Skavlötens friluftsom­råde. Båda personerna släpptes senare och i dagsläget är ingen misstänkt gripen för våldtäkten.

– De två som har varit frihetsber­övade är helt avförda från utredninge­n, säger Mats Eriksson, presstales­person, till TäbyDirekt.

Efter överfallet ska polisen ha ha säkrat DNA-spår från den misstänkte och kopplat ihop fallet med ett liknande olöst fall i Uppsala, sommaren 2018.

Fantombild och signalemen­t

Det var på kvällen den 28 juni, vid cirka 18.30, som larmet kom till polisen om våldtäkten. Kvinnan anmälde själv händelsen, innan hon senare fördes till sjukhus.

Strax efter händelsen gick polisen ut med signalemen­t på den misstänkte: En ljushyad man, mellan 20 och 40 år, 170 till 185 centimeter lång och med smal kroppsbygg­nad. Mannen ska ha burit en svart mössa, svarta glasögon och svarta sportshort­s. Efter våldtäkten ska han ha lämnat brottsplat­sen springande­s mot Arninge företagsom­råde.

Vi vill gärna komma i kontakt med personer som har gjort iakttagels­er från den här platsen.

Suttit på en parkbänk

Flera uppgifter har kommit in till polisen under utredninge­n. Enligt uppgift ska en man som överensstä­mmer med signalemen­tet synts till på en bänk utanför klubbstuga­n vid badplatsen.

– Den här mannen följde troligen efter kvinnan från badplatsen, säger Mats Eriksson.

En förundersö­kning om grov våldtäkt inleddes i juni. Utredninge­n leds av BINsektion­en, sexualbrot­t, i polisområd­e Nord.

Utöver tips söker polisen även bilder och filmer som kan ha tagits vid badplatsen i Skavlöten under den aktuella dagen. Tips till polisen tas emot på 114 14.

– Vi har kunnat gå framåt i utredninge­n med anledning av att vi varit intensiva, och vi har spår att arbeta efter, säger Mats Eriksson, och tillägger:

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som har gjort iakttagels­er från den här platsen, och som kan säga något som stämmer in på signalemen­t och fantombild­en.

 ?? FOTO: POLISEN ?? FANTOMBILD. Så här ser våldtäktsm­annen ut enligt den fantombild som polisen har släppt.
FOTO: POLISEN FANTOMBILD. Så här ser våldtäktsm­annen ut enligt den fantombild som polisen har släppt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden