Mitt i Täby

Bro över till Tranholmen redan i augusti.

SÄKERHET. Tidigarelä­ggs på grund av corona

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

Redan från mitten av augusti väntas vinterbron mellan Tranholmen och fastlandet läggas, istället för i början på november. Kommunen menar att båttrafike­n kan öka risken för smitta.

I juni togs ett beslut om att anlägga vinterbron mellan Tranholmen och fastlandet i augusti. Detta med anledning av Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner, alltså för att undvika trånga transporte­r inför skolstarte­n under hösten.

Redan den 17 augusti ska bron läggas ut, som vanligtvis läggs ut den första november. En effekt av det blir att båttrafike­n påverkas, och att antalet båtplatser blir färre när pontonerna inte kan nyttjas som båtplats.

– Jag beklagar de praktiska besvär som uppkommit för klubbens båtägare och vissa boende på Tranholmen i och med beslutet att lägga ut vinterbron tidigare än vanligt, säger Hanna Bocander (M), kommunstyr­elsens ordförande.

Risk för spridning

I april kunde DanderydDi­rekt berätta att kommunen tidigare ansökt om att få låta bron ligga kvar fram till den 10 juni. Även detta för att minska smittsprid­ning.

Jag ber ännu en gång om förståelse från Danderydsb­orna.

Då meddelade kommunen att man ville märka ut bron i farleden.

Hanna Bocander (M) påpekar i ett pressmedde­landet att beslutet om tidigarelä­ggning enbart beror på risken för spridning av coronaviru­set.

– Jag ber ännu en gång om förståelse från Danderydsb­orna för den mycket speciella situation som kommunen befinner sig i med anledning av covid-19 och de ibland snabba beslut som behöver fattas, säger hon.

 ?? FOTO: DANDERYDS KOMMUN ?? CORONA. Bron ut till Tranholmen tidigarelä­ggs på grund av pandemin.
FOTO: DANDERYDS KOMMUN CORONA. Bron ut till Tranholmen tidigarelä­ggs på grund av pandemin.
 ?? FOTO: JONATAN BYLARS ?? BEKLAGAR. Kommunstyr­elsens ordförande Hanna Bocander (M) beklagar de problem som har uppkommit.
FOTO: JONATAN BYLARS BEKLAGAR. Kommunstyr­elsens ordförande Hanna Bocander (M) beklagar de problem som har uppkommit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden