Mitt i Täby

Kraftig ökning av bostadsinb­rotten

Bostadsinb­rotten ökar i Täby och Vallentuna. Bara Danderyd har märkt av en liten minskning. Polisen uppmanar boende att starta grannsamve­rkan.

- Maria Svensson

Antalet inbrott ökar i Täby och Vallentuna – men Danderyd går emot strömmen. Där har antalet inbrott istället minskat något. Trots att många personer har ha˜ semester och varit mer hemma i sina kommuner under sommaren så upphör inte inbrotten. Polisen uppmanar nu alla att hålla koll i sina kvarter för att minska risken för inbrott.

– Jag vill att folk ska veta att det inte har upphört, det har ökat något, säger Mats Hessler i polisområd­e Täby. Ökat mest i Täby i augusti Under augusti månad har det kommit in ° era anmälninga­r till polisen. Täby är den kommun där ° est inbrott och inbrottsfö­rsök har skett, där hela tio inbrott och försök till inbrott har anmälts till polisen.

I Danderyd har det skett sju stycken inbrott och försök till inbrott och i Vallentuna fyra.

– Vallentuna hade ° er inbrott i början av året därför stack deras si˛ ror iväg. Tittar vi på Danderyd så har det varit låg fart på inbrotten ett tag men vi ser att det ökar något i alla kommuner nu, säger han.

Han vill inte oroa, men uppmanar folk att starta grannsamve­rkan.

– Det viktigaste är att prata ihop sig och bryta anonymitet­en, säger Mats Hessler.

Han tipsar även om att

Upplever tjuven att det är krångligt så är det inte säkert att de genomför inbrotten.

inte lägga smycken på samma plats och aldrig lägga dem på toaletten eller i sovrummet.

– Man kan göra mycket själv och upplever tjuven att det är krångligt så är det inte säkert att de genomför inbrotten, säger han.

Ser man något som inte stämmer ska man ringa polisen på 112 eller tipsa till 11414 eller digitalt till polisens tipstjänst.

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? INBROTT. Mats Hessler, polis som ansvarar för grannsamve­rkan i Norrort, ser att inbrotten gått upp något det senaste.
FOTO: MARIA SVENSSON INBROTT. Mats Hessler, polis som ansvarar för grannsamve­rkan i Norrort, ser att inbrotten gått upp något det senaste.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? ÖKNING. I Vallentuna har antalet inbrott fördubblat­s på ett år.
FOTO: MOSTPHOTOS ÖKNING. I Vallentuna har antalet inbrott fördubblat­s på ett år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden