Mitt i Täby

Oscar slog till med rekord och SM-guld.

- Maria Svensson maria.svensson@direkpress.se

Jag ställde in mig på att köra järnet innan loppet.

Söndagen den 16 augusti avgjordes en spännande SM-duell när Täbytalang­en Oskar Edlund vann SM-guld och slog nytt svenskt juniorreko­rd. Söndagen den 16 augusti var det dags för SM, som i år hölls i Uppsala. Ett av de kanske mest spännande loppen under helgen blev när Täby IS egna Oskar Edlund, 17, utmanade svenska juniorreko­rdhållaren Carl Bengström i ÿnalen i 400 meter häck. Oskar tog hem guldet på tiden 50.15.

– Det känns skitbra och det pirrade i hela magen när jag vaknade idag. Jag ställde in mig på att köra järnet innan loppet, säger han.

Tiden innebar ett nytt svenskt juniorreko­rd.placerar honom på en tiondeplat­s genom tiderna för seniorer.

– Jag hörde tiden när jag sprang i mål, den var riktigt bra och kunde inte förstå det, säger han.

Det var Oscars ° ärde 400 meter på höga häckar i karriären, alla de fyra loppen har han sprungit under augusti månad i år. Under loppet sänkte även Oskar Edlund sitt personliga rekord med hela 75 hundradela­r, något han inte hade förväntat sig. Hade tunnelseen­de I år genomförde­s SM utan publik men sändes i både radio och tv på grund av den rådande pandemin. Det var dock inget som påverkade Oskar nämnvärt.

– Jag hade tunnelseen­de just då, men jag brukar gilla att ha folk som man känner på läktarna, säger han. Vad är ditt mål nu?

– Det är JSM och det vore kul att persa (slå personbäst­a reds. anm.) en gång till och gå under 50. Sen vore det kul att få kvala in till OS nästa år, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT FOTO: DECA TEXT&BILD ?? I MÅL. Oskar Edlund från Täby IS springer hem SM-guldet under SM i Uppsala i helgen.
FOTO: PRIVAT FOTO: DECA TEXT&BILD I MÅL. Oskar Edlund från Täby IS springer hem SM-guldet under SM i Uppsala i helgen.
 ??  ?? VINST. Oskar Edlund slog nytt svenskt juniorreko­rd.
VINST. Oskar Edlund slog nytt svenskt juniorreko­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden