Mitt i Täby

Oro efter branden

Den 5 augusti brann Näsbyparks tennishall ner till grunden. För klubben blev det en chock – men nu hoppas man på en snabb lösning.

-

I förra veckan hade kommunen och klubben ett möte där lösningar kring tennishall­en i Näsbypark diskuterad­es. Nu hoppas klubben på en snabb lösning. Vid Bergtorpsv­ägen ligger den förfallna huskroppen och det luktar fortfarand­e rök. Tennishall­en i Näsbypark totalförst­ördes av den brand som bröt ut natten till onsdagen den 5 augusti.

Idag kan Näsbyparks tennisklub­bs medlemmar träna på de utomhusban­or som ÿnns vid Näsaäng. Men planerna räcker inte och saknaden e° er hallen är stor.

– Våra medlemmar är bedrövade, ledsna och chockade. Det var inte bara en tennishall med fem banor, det var också en samlingspl­ats, naturligtv­is för våra barn men också för våra pensionäre­r som spelade och tog en ka˛ e e° eråt, säger Kenneth Bergbom, klubbchef i Näsbyparks tennisklub­b

Klubben vill se tältlösnin­g

Nu jobbar klubben hårt för att hitta lösningar. I tisdags, den 11 augusti, hade de möte med politiker och tjänstemän från Täby kommun.

– För oss är det enda alternativ­et att vi får upp ett tält med fyra banor, sen kan vi kompletter­a det med träning i andra hallar, säger han.

På brandnatte­n larmades räddningst­jänsten till platsen vid tvåtiden på natten. Då var hallen redan övertänd och taket hade ramlat ihop. Polisens tekniker gjorde då bedömninge­n att det inte fanns några förutsättn­ingar till att göra en teknisk undersökni­ng.

– Jag misstänker inget brott med tanke på de vittnesupp­gifter

Våra medlemmar är bedrövade, ledsna och chockade.

vi har från grannar och från brandmänne­n på platsen, säger förundersö­kningsleda­ren Anders Hägglund.

Erik Andersson (M) säger att kommunen vill hitta en kortsiktig lösning så snabbt de kan.

– Vi tittar på olika platser och för en dialog med klubben. Men först måste klubbens försäkring­sbolag bli klara, säger han.

Kan byggas en ny hall

Själva byggnaden ägs av kommunen men när saneringsa­rbetet kommer att sätta igång är ännu inte bestämt.

– Först ska kommunens försäkring­sbolag undersöka platsen och det blir nog klart i september. E° er det kan vi börja att ta bort det som är kvar, säger Erik Andersson (M).

När det gäller framtiden så diskuterar man en ny hall, en plan är att bygga den på samma plats som den nu förstörda hallen.

Trots det är klubben orolig då det redan är brist på banor i Storstockh­olmsområde­t.

– Vi får förlänga utomhussäs­ongen så länge det går, men det blir snart mörkt. Det ÿnns en enorm oro över vad som ska hända, vi har ju även ett tennisgymn­asium som vi driver, säger Kenneth Bergbom. Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@direkpress.se

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? NEDBRUNNEN. Man vet fortfarand­e inte varför branden startade.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON NEDBRUNNEN. Man vet fortfarand­e inte varför branden startade.
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? OROLIG. Kenneth Bergbom, klubbchef för Näsbyparks tennisklub­b säger att många är oroliga för framtiden.
FOTO: JONNY ANDERSSON OROLIG. Kenneth Bergbom, klubbchef för Näsbyparks tennisklub­b säger att många är oroliga för framtiden.
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? BRAND. Hallen på onsdagsmor­gonen efter branden.
FOTO: JONNY ANDERSSON BRAND. Hallen på onsdagsmor­gonen efter branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden